Sudarge padegtas namas: padegėją išsivežė policija

Viename medinio namo kambaryje liepsnojo šiukšlių krūva. Nuo laužavietės aprūko sienos, liepsnos nespėjo išplisti. Šakių PGT nuotr.

Savaitės pradžioje darbo netrūko ugniagesiams gelbėtojams – antradienį gautas pranešimas apie padegtą namą Sudarge, trečiadienį Barzduose degė dūmtraukis, Gerdžiūnų kaime nuo dūmtraukio užsidegė garažas.

Kaip pranešė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, trečiadienio vakarą 20.19 val. buvo gautas pranešimas, kad Sudarge, Liepų g., padegtas medinis vieno aukšto namas. Vyras gelbėtojams pranešė, kad pats padegė namą ir atsisakė išeiti iš gaisravietės. Į Sudargą atvyko ugniagesiai, medikų bei policijos pareigūnų ekipažai.

Atvykus ugniagesiams, gyvenamojo namo viduje degė šiukšlių krūva (1,5 m² plote), aprūko sienos. Pastatas buvo medinis, vieno aukšto su mansarda, stogas dengtas šiferiu. Name elektros nebuvo, nėra ir dūmų detektoriaus.
Išvestą į lauką 52-ejų vyrą apžiūrėjo medikai, jis nenukentėjo, tačiau elgėsi agresyviai ir neadekvačiai. Jį išsivežė policijos pareigūnai. Vėliau sudargiškis buvo išgabentas į psichiatrijos ligoninę.

Kaip skelbia lrytas.lt, vyras neseniai buvo grįžęs iš minėtos gydymo įstaigos, tačiau jo būklė pastarosiomis dienomis vėl pablogėjo. Gaisro išvakarėse jis buvo išsikvietęs vienos televizijos žurnalistus, teigė esą „jam blogai“, tačiau skundėsi ne dėl sveikatos. Pirmadienį seniūnijoje jis parašė prašymą dėl finansinės paramos. Sudargiškis ir anksčiau gaudavo pašalpą. Sudargo gyventojai pasakojo, jog vyras šiame name, registruotame giminaitės vardu, gyvena ne nuolatos. Kaimo žmonėms neramu, kad vienas gyvenantis ir sveikatos problemų turintis vyras, kurio elgesį sunku prognozuoti, nepridarytų nuostolių aplinkiniams ar kokios nors žalos pats sau.

lauzas nameŠakių PGT nuotr.

Kovo 20 d. 12.42 val. buvo gautas pranešimas, kad Gerdžiūnų kaimo (Kriūkų sen.) Liepų g. dega garažas. Gaisro metu apdegė apie 1 m² stogo dangos ir 4 m² stogo šiltinimo medžiagos. Gaisras kilo nuo netvarkingo dūmtraukio.

Tos dienos popietę, 14.06 val., buvo gautas pranešimas, kad Barzduose, Vandupės g., dega kaimynės kaminas. Atvykus ugniagesiams, kamine degė suodžiai, laimei, patalpos nebuvo uždūmintos. Ugniagesiai budėjo, kol suodžiai kamine išdegė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.