Atšalus orams padaugėjo liepsnojančių kaminų

Atšalus orams ypač padaugėjo iškvietimų dėl netvarkingų krosnių ir dūmtraukių, tai ypač kelia nerimą Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistams.

Gruodžio 7 dieną, penktadienį, gautas pranešimas, kad Piesčių kaime, Kriūkų seniūnijoje, dega piliečiui J. M. priklausantis gyvenamasis namas. Atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad dūmtraukyje dega suodžiai. Likviduojant gaisrą išardyta perdanga, nes buvo pradėjusios smilkti sienos konstrukcijos. Tą pačią dieną ugniagesiai iškviesti ir į Jurgeliškių kaimą, Lekėčių seniūniją. Pranešta, kad liepsnoja G. P. gyvenamasis namas, tačiau ir čia gaisras kilo nuo kamino ir užsidegė perdanga. Gaisro metu išdegė apie du kv. M. perdangos bei apdegė 1 kv. m. sienos.

Gruodžio 8 dieną gauti du iškvietimai apie neva Ritinių ir Būblelių tvenkiniuose prišalusias gulbes, tačiau nė vienas iš paukščių nebuvo prišalęs, tad sunerimę gyventojai pagalbą kvietė tuo neįsitikinę.

Gruodžio 8 dieną dūmtraukyje smilko suodžiai Jaunimo gatvėje, Kiduliuose, kitą dieną – Mokyklos gatvėje, Barzduose.

Gruodžio 9 dieną, apie 19 val., gaisras kilo Aušros gatvėje, Šakiuose, gyvenamojo namo rūsyje. Degė darbastalis, buvo uždūmintos patalpos. Įtariama, kad nelaimė galėjo kilti dėl netvarkingos elektros instaliacijos. Įvykis tiriamas.

Tą pačią dieną ugniagesiai skubėjo į Patašinės kaimą, Griškabūdžio seniūniją, kur taip pat degė dūmtraukis.

Specialistai įspėja gyventojus, kad šie susirūpintų dūmtraukių priežiūra ir saugiai elgtųsi su krosnimis, kitais prietaisais. Praėjusios savaitės įvykiai liudija, kad dėl netvarkingų ir neprižiūrėtų dūmtraukių ypač padaugėjo iškvietimų, tad baiminamasi, kas bus toliau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar lengva jaunimui susirasti darbą vasarai?

klausimelis 05 24Zita iš Šakių:

Nežinau, mano anūkas tai susiranda. Sąlygos nėra paprastos, bet, manau, viskas priklauso nuo žmogaus ir noro. Darbo jaunimui tikrai reikia, nebūtinai visą vasarą, bet nors kiek. Mano vaikai visą laiką dirbo vasaromis, tiesa, anuomet dar kolūkiuose. Kaip bebūtų, darbas tiesiog yra vertybė, charakterio ugdymo priemonė, o ir sveikatai į naudą išeina. 

klausimelis 05 24 2

Antanas iš Lukšių:

Manau, kad išrankiems studentams ir moksleiviams darbą rasti sudėtingiau. Tie, kurie paprasti, nesibaido jokio darbo, manau, kad gali susirasti – ūkininkų daug yra, kurie mielai priima. Darbas žmonėms niekada nepakenkė, padirbėti visai neblogai, bet studentai ir moksleiviai gali turėti ir kitų užsiėmimų, kurie yra taip pat reikalingi. Yra tokių, kurie gilina žinias, jiems mokslo metų nepakanka. Tai irgi savotiškai darbas. Yra darbas už pinigus, yra intelektualus.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px