Duris atvers naujo tipo „Swedbank“ padalinys

kromalcieneRugpjūčio 26 d. Šakiuose (V. Kudirkos g. 61/Vasario 16-osios g. 1) bus atidaromas  pertvarkytas „Swedbank“ padalinys.
 
Į banko specialistus klientai kaip ir iki šiol galės kreiptis visais finansų klausimais – nuo mokėjimo kortelės iki indėlio ar paskolos. Tačiau grynuosius pinigus įnešti ir išsiimti galima bus tik naudojantis bankomatais savitarnos erdvėje – su darbuotojo pagalba arba savarankiškai. Specialistai taip pat praktiškai mokys gyventojus ir įmonių atstovus naudotis interneto banku, bankomatais, mokėjimo kortelėmis.

„Visą parą veikiančioje savitarnos erdvėje galima atlikti visas operacijas, dėl kurių klientai anksčiau kreipdavosi į banko darbuotojus. Paprastus piniginius reikalus čia galima susitvarkyti greitai ir patogiai, nereikia derintis prie padalinio darbo laiko. Be to, čia atlikti operacijas yra daug pigiau nei kreipiantis į darbuotoją. Pavyzdžiui, internetu apmokėti 5 sąskaitas už komunalines paslaugas kainuoja tik 80 centų, o pinigų įnešimas bankomate yra nemokamas,“ – sako „Swedbank“ Šakių klientų aptarnavimo centro valdytoja Jolita Kromalcienė.

Remiantis „Swedbank“ duomenimis, miestuose, kuriuose įrengtos savitarnos erdvės, žmonės vis rečiau kreipiasi į banko specialistus dėl paprastų operacijų. Tokia tendencija pastebima ir Šakiuose – grynųjų pinigų įnešimui ir išėmimui gyventojai vis dažniau renkasi bankomatus, o pavedimams ir sąskaitoms apmokėti – interneto banką. Šakiuose veikiančiame banko padalinyje per dvejus metus pinigų įnešimo operacijų, statistiškai tenkančių vienam klientui, skaičius sumažėjo 67 proc., o pinigų išgryninimo operacijų analogiškai sumažėjo beveik trečdaliu.

Klientus, kurie bankomatais ar interneto banku vis dar nesinaudoja, banko specialistai praktiškai pamokys susitvarkyti paprastus reikalus savarankiškai. „Puikiai suprantame, kad žengti pirmąjį žingsnį būna nedrąsu, todėl esame pasiruošę padėti kiekvienam. Jeigu savitarnos erdvėje prireiktų pagalbos ar patarimo, kaip naudotis interneto banko terminalu ar bankomatais, visada padės banko specialistai – tai viena jų užduočių. Be to, klientai galės naudotis čia pat įrengtu specialiu telefonu. Juo galima bus akimirksniu susisiekti su specialistais, kurie pakonsultuos ir paaiškins, kaip atlikti konkrečią operaciją. Tokia nuolatinio konsultavimo praktika jau yra gan įprasta ir klientų teigiamai įvertinta,“ – teigia J. Kromalcienė.

Pirmąjį padalinį, kuriame operacijas grynais pinigais klientai atlieka tik savitarnos erdvėje, „Swedbank“ atidarė Vilniuje 2011 m., o šiuo metu tokių banko padalinių visoje Lietuvoje yra jau virš dvidešimties. Neseniai tokie banko skyriai duris atvėrė Ignalinoje, Raseiniuose, Gargžduose ir Jurbarke. Numatoma, kad ateityje tokių „Swedbank“ padalinių skaičius didės.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.