Jaunimas – į darbo rinką

Artėjant mokslo metų pabaigai, Šakių jaunimo darbo centras organizuoja daug renginių, kurie yra skirti informuoti moksleivius apie įsidarbinimo galimybes. Vienas iš tokių renginių „Verslas: nuo idėjos iki įgyvendinimo“  vyko gegužės 12 dieną.
 
Viešosios įmonės „Versli Lietuva“  konsultantė Eglė Stebulienė supažindino moksleivius su galimybėmis, kaip menkiausią savo hobį paversti perspektyviu verslu. Specialistė pasakojo moksleiviams, kaip galima legalizuoti bet kokią veiklą, kokius mokesčius jiems tektų mokėti dirbant pagal individualios veiklos pažymėjimą, kur kreiptis, sugalvojus įteisinti savo veiklą. Konsultantė paaiškino, kuo skiriasi verslo liudijimas nuo individualios veiklos pažymos.

Kaip sakė Šakių jaunimo darbo centro vyr. specialistė Aistė Būdvytienė, šiais metais į mokiniams skirtus informacinius renginius susirenka daugiau moksleivių. Į praėjusią savaitę vykusias atvirų durų dienas atėjo nemažas būrys Šakių „Žiburio“ gimnazijos mokinių. Vyresnioji specialistė priminė, jog kitą savaitę vėl vyks atvirų durų renginys mokiniams, kuris taip pat gali pritraukti nemažai interesantų. Renginio metu Valstybinės darbo inspekcijos atstovas aptars darbo sutartis, jų sudarymo galimybes, darbuotojų teises ir pareigas, asmenų iki 18 metų įsidarbinimo tvarką. Anot A. Būdvytienės, panašūs renginiai jaunimui vyks gegužės bei birželio mėnesiais tam, kad, atėjus vasaros atostogoms, moksleiviai žinotų apie savo galimybes įsidarbinant.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px