Populiariausių trejetukas – panašus

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informuoja, kad gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2018 metams. Šiais metais verslo liudijimus norimai veiklai vykdyti Šakių rajono savivaldybėje jau įsigijo 817 gyventojų.

„VMI pastebi, kad išlieka gyventojų naudojimosi elektroninėmis paslaugomis augimo tendencija. 2017 m. iš daugiau nei 346 tūkst. su verslo liudijimais susijusių operacijų (išdavimu, pratęsimu, nutraukimu) net 44 proc. buvo atlikta elektroniniu būdu, tai yra 7 proc. daugiau nei pernai“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.
 
Populiariausių verslo liudijimų trejetukas Šakiuose išliko panašus kaip ir praėjusiais metais: 141 gyventojas įsigijo statybos baigimo apdailos ir valymo darbais verstis leidžiantį verslo liudijimą, antroje vietoje (105 gyventojai) – namų ūkio veikla (šeimininkavimas pobūviuose, būtų tvarkymas ir pan.), trečioje – prekyba tik ne maisto produktais (99 gyventojai).

VMI pažymi, kad fiksuotą pajamų mokesčio dydį už verslo liudijimus nustato savivaldybės. Šakių rajono savivaldybė visoms veiklos rūšims, neribojant veiklos teritorijos, 2017 m. nustatė 684 eurų fiksuotą gyventojų pajamų mokesčio tarifą. Įsigyjant verslo liudijimus veiklai Šakių rajono savivaldybės teritorijoje, nustatytas nuo 100 iki 400 eurų fiksuotas tarifas. 100 eurų pajamų mokestį Šakių rajono savivaldybė nustatė 37 veiklos rūšims. Dažniausiai mažesnį metinį mokestį savivaldybės nustato nepopuliariausioms veikloms, pvz., valčių nuomai, dviračių nuomai, batų valymui ir kt.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.