Vieni apie atsiperkamumą, kiti – apie patikimumą

rauckis 3
UAB „Šakių šilumos tinklai“ direktoriaus Raimondo Rauckio nuomone, nepasinaudojus paskutine galimybe pritraukti paramą ir modernizuoti šilumos trasas, miestas ir gali likti su senomis trasomis, kurios eksploatuojamos nuo 1970-ųjų. D. Pavalkio nuotr.

Savivaldybės taryba suteikė UAB „Šakių šilumos tinklai“ garantiją imant 559 tūkst. 500 eurų paskolą šilumos tinklų modernizavimui. Nors tarybos narys Valdas Stankūnas abejojo investicijos atsiperkamumu, bendrovės direktorius Raimondas Rauckis ragino galvoti ne apie atsiperkamumą, o apie patikimumą.
 
„Išanalizavus sprendimo projektą ir Kainų komisijos prašymą skaičiai atrodo nekaip. Šito projekto atsiperkamumas siekia 100 metų, tai nelabai kaip atrodo“, – kalbėjo V. Stankūnas, akcentuodamas, jog 2018 m. bendrovės finansinis pajėgumas buvo nepakankamas, o 2019 m. vertinamas pakankamu.

Tačiau būtent dėl apyvartinių lėšų trūkumo, kaip teigiama aiškinamajame rašte, bendrovei ir reikalingas savivaldybės garantas, nes pati bendrovė negali užtikrinti savo dalies prisidėjimo. Be to, kaip kalbėjo į tribūną stojęs bendrovės direktorius R. Rauckis, jeigu yra tikslas atnaujinti trasas, tai ši galimybė gauti Europos Sąjungos lėšas paskutinė, nes vėliau ši priemonė užsibaigia.

„Tada ir liks miestas su senom trasom“, – teigė R. Rauckis, pridūręs, kad savomis lėšomis bendrovė šiais metais įstengė pasikeisti tik 56 m trasų.

Anot bendrovės direktoriaus, tai tikrai sunkiai atsiperkanti priemonė, tačiau jis ragino galvoti apie trasų patikimumą jas modernizavus.  

Meras Edgaras Pilypaitis priminė, kad dabar svarstomas klausimas dėl garantijos suteikimo, nes dėl pačių investicijų buvo sprendžiama kovo mėnesį.

Bendra projekto vertė yra daugiau nei 1 mln. 118 tūkst. eurų, iš kurių planuojama modernizuoti 2 km 883 m trasų. Iš viso šilumos trasų, kurios nusidėvėjusios ir eksploatuojamos nuo 1970-ųjų, UAB „Šakių šilumos tinklai“ turi apie 8 km.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.