Į turgų sugrąžinti prekybą maisto produktais vilties yra

turguje zanavyku
Šakių verslo informacijos centras, įpareigotas visuotinio dalininkų susirinkimo, gegužės 11 d. suorganizavo nuotolinį savivaldybės, UAB „Zanavykų turgus“ ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovų susitikimą, kurio metu diskutuota, kaip Zanavykų turguje spręsti problemą dėl prekybos maisto produktais.

Šakių verslo informacijos centro direktorė bei diskusijos organizatorė Daiva Palukaitienė pranešime spaudai informuoja, kad diskusiją pradėjęs savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis pažymėjo, kad prekybos vietos išsaugojimas UAB „Zanavykų turgus“ valdomoje teritorijoje yra aktualus savivaldybės gyventojams, todėl administracija, sprendžiant šią problemą, negali likti nuošalyje. Pokalbio pradžioje buvo detalizuota ir išsiaiškinta, kad UAB „Zanavykų turgus“ atsisakė maisto tvarkymo subjekto pažymėjimo, tačiau planuoja ir norėtų veiklą tęsti pagal Prekybos savos gamybos žemės ūkio ir maisto produktais viešose vietose rekomendacijų aprašą, patvirtintą žemės ūkio ministro įsakymu. Diskusijos metu VMVT specialistai akcentavo, kad UAB „Zanavykų turgus“ turėtų jų tarnybai pateikti teritorijos valdymo dokumentus, teritorijos planą su prekybai paskirtomis zonomis, Prekybos maisto produktais viešoje vietoje tvarkos aprašą bei dokumentą apie atsakingo asmens paskyrimą. UAB „Zanavykų turgus“ atstovas Dainius Kalesinskas pritarė, kad reikalavimus galima įvykdyti, įmonė tai stengsis padaryti ir tęs prekybos maisto produktais veiklą pagal minėtą tvarką.

„Diskusijos dalyviai susitikimą baigė pozityviai, tikėdamiesi, kad laikantis nustatytų reikalavimų turgavietės teritorija ir toliau bus naudojama prekybai, taip pat ir maisto produktais, o smulkieji verslininkai, ūkininkai galės turguje parduoti savo užaugintą, pagamintą produkciją. Rajono savivaldybės vadovų pozicija būtų tokia, kad prekiautojams maisto produktais ir savo ūkiuose užauginta produkcija būtų užtikrintos normalios, sanitarinius reikalavimus atitinkančios sąlygos prekybai pačioje turgavietėje, o ne šalia esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje“, – informuoja D. Palukaitienė.   

Susitikime dalyvavo VMVT atstovai: direktorius Gediminas Gvazdaitis, patarėja Jūratė Černiavskienė, vyriausioji specialistė-maisto produktų inspektorė Kristina Paškevičienė, savivaldybės vicemeras Darius Jakavičius, administracijos direktorius Dainius Grincevičius ir jo pavaduotojas Redas Juškaitis, Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas A. Šlėderis, kiti savivaldybės specialistai, UAB „Zanavykų turgus“ atstovas Dainius Kalesinskas bei Šakių verslo klubo prezidentas Vaidas Morkevičius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ko tikitės iš perrinkto šalies Prezidento?

klausimelis 05 28Vilma iš Šakių:

Be abejo, kad dalyvavau rinkimuose. Rezultatus žinau. Iš antrai kadencijai perrinkto šalies vadovo tikiuosi stabilumo. Gal mažiau reikėtų pyktis su kaimynais. Ne viskas Prezidento galiose, jei žmonės tikisi, kad jis pensijas gali pakelti. Visgi nemanau, kad čia daug kas pasikeis. Tas pats bus. Plauks pasroviui ir viskas. 

klausimelis 05 28 2

Alma iš Šakių:

Aš manau, kad Gitanas Nausėda priims svarbių sprendimų. Ypač reikia švietimo, sveikatos srityje. Iki šiol švietimo ministro neturime. Sveikatos srityje labai daug ko trūksta. Šitokios eilės patekti pas gydytojus. Čia taip tiek Šakiuose, tiek Kauno klinikose. Per tą laiką, kol prieini pas gydytoją, ir numirti galima. Dabartinis Prezidentas, manau, tinkamai atstovavo mūsų šaliai. O dėl santykių su Rusija sunku ką nors komentuoti.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.