Išrinktas naujas medžioklės žinovas

Baigęs specialius medžioklės kursus Vilniuje, kitąmet Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Šakių skyriuje dirbs jaunas, perspektyvus, naujai išrinktas medžioklės žinovas Darius Čiužas iš Briedžių.

Gruodžio 17 dieną Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Šakių skyriuje vyko konkursas Šakių skyriaus medžioklės žinovo pareigoms užimti. Konkurse dalyvavo penki pretendentai. Tačiau jame geriausiai pasirodė Briedžių kaimo gyventojas D. Čiužas. Jaunuolis nuo mažų dienų domisi medžiokle ir jau ne vienerius metus yra medžiotojas. Naujai išrinktas medžioklės žinovas yra baigęs Kauno technologijos universitetą, kur įgijo aplinkos inžinerijos mokslo magistro kvalifikacijos laipsnį. Kaip teigė iš pareigų besitraukiantis ilgametis medžioklės žinovas Petras Šimaitis, D. Čiužas konkurse pasirodė puikiai. „Kandidatas labai gražiai pakalbėjo, pasidalijo mintimis, ką galvoja apie medžioklę. Džiaugiuosi, kad jaunimas ateina“, - teigė P. Šimaitis.  

Darbą Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Šakių skyriuje D. Čiužas pradės kitąmet, kai Vilniuje baigs specialius medžioklės kursus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px