Bendrovė džiaugiasi galimybe atsikratyti „kliuviniu“

siurblineGintarė MARTINAITIENĖ

Kudirkos Naumiestyje, Bažnyčios gatvėje, esanti siurblinė jau kuris laikas neeksploatuojama. Šis įrenginys kelia nemažą galvos skausmą UAB „Šakių vandenys“. Laimei, problemą pasiryžęs spręsti naumiestietis verslininkas Jonas Valaitis, į kurio sklypą ir įsikišęs pavojų keliantis statinys.

Nuotr. Neeksploatuojama siurblinė įlindusi į J. Valaičio sklypą, tad verslininkas pasirengęs ją nupirkti, sutvarkyti aplinką ir taip sumažinti UAB „Šakių vandenys“ galvos skausmą.
Ūkio komiteto posėdžio metu UAB „Šakių vandenys“ direktorius Vaidas Litinskas prakalbo apie Kudirkos Naumiestyje esančią ir nuostolius bendrovei nešančią neeksploatuojamą siurblinę. Pasak V. Litinsko, ji įvertinta net 77 tūkst. 900 litų, nors jokios naudos neduoda. „Ji neša tik nuostolį. Dar jeigu jos nereikėtų prižiūrėti, kitas klausimas, bet dabar reikia prižiūrėti, užsandarinti, nors nenaudojame ir nenaudosime“, - guodėsi bendrovės direktorius. Be to, tiek jis, tiek naumiestietis tarybos narys Kęstutis Gudelevičius pripažino, kad įrenginys gana pavojingas, o gylis viduje - apie 12 metrų, tad ragino ilgai nelaukti ir ieškoti problemos sprendimo būdų. „Pradeda landžioti vaikai, o jeigu kas atsitiktų? Ten tikrai pavojinga“, - kalbėjo K. Gudelevičius. Seniūnas Vincas Alfredas Puida pripažino tą patį. Pasak UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus panaši siurblinė su tokiomis pačiomis problemomis yra ir Būbleliuose.
 
Šią problemą pasiryžęs spręsti Jonas Valaitis, į kurio sklypą įlindęs šis nereikalingas statinys. „Tai ne turtas, o kliuvinys, kuris integruotas į mano sklypą. Be to, tenka ir vaikus vaikyti, kad nelandžiotų“, - kalbėjo naumiestietis verslininkas. Jis pasirengęs siurblinę nupirkti, sutvarkyti aplinką ir papildomai prie savo sklypo prisidurti kelis arus. Kol kas neaišku, ar ji būtų visiškai rekultivuota, ar kitaip panaudota, bet svarbiausia, jog turėtų šeimininką, kuris už tai būtų atsakingas. „Manau, ji jau atliko savo tarnystę, veikė gal 40 metų ir daugiau tikrai niekas niekada jos nenaudos“, - mintimis dalijosi J. Valaitis.

Žinia, kad siurblinė galėtų būti nupirkta, ypač pradžiugino V. Litinską, nes taip bendrovė ne tik atsikratytų nereikalingo „turto“, bet ir gautų šiek tiek pajamų. Kaip buvo kalbama Ūkio komiteto posėdžio metu, tereikia sutvarkyti privalomus formalumus ir problemos bus kaip nebuvę. Bendrovės siekiamybė, kad ateityje tą patį pavyktų padaryti ir su Būbleliuose esančia siurbline.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px