Naujoji Sintautų kultūros centro direktorė: „Kultūra – tai mano sritis“

bakaiteSima KAZARIAN
 
Sintautų kultūros centro direktore nuo liepos 1 dienos dirba jauna, 24 metų sulaukusi specialistė – Aistė Bakaitė. Visą laiką visuomeninė veikla jai buvo labai svarbi, todėl šiose pareigose merginą matome tikriausiai neatsitiktinai. Su Aiste kalbamės apie tai, ko ji tikisi ir laukia dirbdama naujosiose pareigose.
 
Nuotr. „Tikiu, kad gyventojams gali atrodyti keista, kai jauna panelė bando direktoriauti, tačiau nebijau skeptiško požiūrio. Tikiu, kad savo darbais, turima patirtimi, jaunatvišku požiūriu su gyventojais sutarsiu gerai“,- mano A. Bakaitė.
 
Iki šiol dirbai verslo informavimo centre, dabar užimsi kultūros centro direktorės pareigas. Atrodo labai skirtingos darbovietės. Koks tavo tikrasis išsilavinimas?
 
Manau, kad mano įgyta patirtis ir išsilavinimas man labai padės vadovaujant kultūros centrui. Baigiau Lietuvos edukologijos universitetą, įgijau Istorijos bakalaurą, mokytojo kvalifikaciją, šiuo metu Lietuvos edukologijos universitete studijuoju magistrantūroje Lietuvos lokaliosios istorijos specialybę. Šakių verslo informacijos centre daugiau nei metus dirbau projektų vadybininke. 2013 m. įgijau Jaunimo darbuotojos sertifikatą, nuo 2013 m. lapkričio mėn. dirbu projektų vadove Šakių kultūros centre. Taip pat esu baigusi gidų ir kelionių vadovų kursus.
 
Kas pastūmėjo kandidatuoti į Sintautų kultūros centro direktorės vietą?

Nusprendžiau kandidatuoti į Sintautų kultūros centro direktores todėl, kad kultūrinė sritis visada man buvo artima ir miela, o atsiradus laisvai darbo vietai norėjau šią galimybę išnaudoti, džiaugiuosi, kad man pavyko. Manau, kad dirbdama šį darbą turėsiu daugiau galimybių saviraiškai, idėjų įgyvendinimui.
 
Neseniai apsigyvenai Šakiuose, gal dabar susigundysi persikelti į Sintautus?

Kol kas planų persikelti į Sintautus neturiu (šypsosi).
 
Ar kaip jauno žmogaus tavęs negundo miesto galimybės? Ką mielo radai gimtajame rajone, kad baigusi studijas nusprendei grįžti ir gyventi čia?

Manau, kiekvienas jaunas žmogus studijuodamas mieste galvoja apie galimybę likti ir įsitvirtinti mieste, tokią galimybę svarsčiau ir aš, tačiau, viską gerai apgalvojusi, nusprendžiau grįžti į Šakius. Čia gavau darbą, turiu kur gyventi, taigi pagrindinės sąlygos sudarytos. Šeima, draugai – čia, pramogų turime tikrai pakankamai daug, tad man čia patinka. Tikiu, kad Šakių rajone tikrai galima gyventi, užsidirbti, o užsidirbus bet kada nuvykti į kitą miestą ir jame papramogauti.
 
Pati esi iš nedidelio mūsų rajono miestelio – Lukšių, tavo mama taip pat dirba kultūros centre, taigi aplinka ne nauja. Sakyk, kaip manai, kokie iššūkiai tavęs laukia naujoje darbovietėje?

Iš kitų kultūros centrų patirties žinau, kad šiandien didžiausia problema ne organizuoti renginius, bet būtent pritraukti žmones, kad ateitų į juos. Reikės įdėti nemažai pastangų, kad žmonės norėtų atvykti ir dalyvauti mano organizuojamuose renginiuose.
 
Kuo žavi Sintautai?

Sintautai žavi savo sutvarkyta infrastruktūra, turi puikias galimybes tobulėjimui, sudarytos puikios sąlygos dirbti ir įgyvendinti ne tik savo, bet viso miestelio žmonių idėjas ir mintis.
 
Ar jau domėjaisi kultūriniu gyvenimu, bendruomenės aktyvumu Sintautuose?

Domėjausi, ieškosiu kuo geresnio kontakto su seniūnija, mokykla, bendruomene, kadangi aš manau, kad tokiame miestelyje, kaip Sintautai, visi turi būti vieningi, visi turi stengtis dėl to paties tikslo, kad būtų gera ir miela čia gyventi, kad jaunimas norėtų pasilikti ir kurti savo ateitį būtent čia. Manau, kad siekiant gerų rezultatų neišvengiamai svarbu kontaktas ir bendradarbiavimas.
 
Ar nebijai nusivilti esamomis pareigomis?

Nebijau, esu imli ir iniciatyvi, o kadangi tikiu, kad kultūra tai mano sritis, kurioje jaučiuosi gerai, todėl nebijau ir naujų iššūkių. Kaip sakoma „Dirbk mėgstamą darbą ir tau nereikės dirbti“, tad stengsiuosi tobulėti ir pati, mokytis ir visą save atiduoti darbui kultūrinėje srityje.
 
Ar nebijai, kad gyventojai žiūrės skeptiškai į jauną vadovę?

Tikiu, kad gyventojams gali atrodyti keista, kai jauna 24 metų panelė bando direktoriauti, tačiau nebijau  skeptiško požiūrio, tikiu, kad savo darbais, turima patirtimi, jaunatvišku požiūriu su gyventojais sutarsiu gerai, padėsim vieni kitiems, kartu išpildysim jų lūkesčius, bendrausim ir bendradarbiausim. Stengsiuosi pelnyti  gyventojų simpatijas ir teigiamą požiūrį į save.
 
Ar negąsdina nedidelės uždarbio galimybės?

Žinau, kokie yra kultūros darbuotojų atlyginimai, jei apsisprendžiau dirbti, tai reiškia, kad uždarbis mane tenkina.
 
Laukiame, kada po renovacijos bus atidarytas kultūros centras? Visi rūpesčiai guls ant tavo pečių. Tai tikriausiai nemažas išbandymas?

Jau šią savaitę pradėsime kraustytis į naujas patalpas, tikiuosi, kad į atidarymą galėsime pakviesti jau rugpjūčio gale arba rudens pradžioje.

Tikiu, kad mane supantis kolektyvas į darbą žiūrės atsakingai ir bendrai spręsime iškilusias ūkines ir kultūrines problemas.
 
Visuomeninė veikla
5 metus: Lukšių Vinco Grybo vidurinės mokyklos seniūnų tarybos pirmininkė.
2 metus: Šakių rajono moksleivių tarybos pirmininkė.
1 metus: Lietuvos moksleivių sąjungos valdybos narė.
1 metus: Šakių jaunimo sąjungos ,,Apskritasis stalas“ pirmininkė.
1 metus: Lietuvos edukologijos universiteto Istorijos fakulteto studentų atstovybės pirmininkė.
Lukšių bendruomenės centro narė.
 
Renginiai Sintautuose: senos ir naujos idėjos
A. Bakaitė teigia norinti išlaikyti tradicinius renginius, tokius kaip Sintautų miestelio šventė, bažnytinių chorų šventė, muzikinio fontano šventė ir kt. „Tačiau manau, kad vien tik tuo neapsiribosime, kadangi turiu šiek tiek patirties rašant ir įgyvendinant projektus, tikiu, kad parašysime, gausime finansavimą ir įgyvendinsime ne vieną jų. Stengsimės įtraukti miestelio gyventojus į mūsų organizuojamas veiklas. Turiu minčių apie organizuojamus seminarus, mokymus, vėl pradėti rengti jaunimo roko festivalius ir kitus“,- pasakojo jaunoji kultūros centro vadovė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px