Liepos penktadieniais šakiečių laukia naujovė

januseviciusSima KAZARIAN
 
Nors kai kas mano, kad Joninės reiškia vasaros pabaigą, vis tik vasariški renginiai rajone tik įsibėgėja. Šakių kultūros centro vadovas pasakoja apie atrakcijas, kurios šakiečių laukia artimiausiu metu.
 
Nuotr. R. Januševičius penktadienio vakarų idėją vadina eksperimentine, tačiau pasiteisinusia kituose Europos miestuose, kur tam tikromis mėnesio dienomis vyksta bendruomenės renginiai.
 
Grandiozinė miesto šventė
 
Paskutinį birželio sekmadienį – birželio 29 dieną šakiečiai bus kviečiami į grandiozinę Šakių miesto šventę, kuri lauks didelių ir mažų, vietinių ir svečių. Numatoma tikrai solidi programa. „Kad būtų produktyvus renginys, jungiame respublikinį festivalį „Jievaro tiltu“, skirtą 95- osioms choreografo Juozo Lingio gimimo metinėms, ir palydėtuves į „Dainų šventę“,- pasakojo vienas iš renginio organizatorių, Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius.

Miesto šventės metu zanavykai turės galimybę pamatyti mini dainų šventę Šakiuose: su chorų, šokių, teatro kolektyvų pasirodymais, pirmąkart dalyvaus ir cirkas. Iš viso suksis trylika šokių kolektyvų. Atvyks svečiai iš Latvijos, šokių kolektyvai iš  įvairių Lietuvos regionų.

„Startuosime su eisena, kuri prasidės nuo mažosios „Maximos“, judės Šaulių, Vinco Kudirkos, Nepriklausomybės gatvėmis iki J. Lingio parko. Ją žiūrovai matys tokią, kokia bus „Dainų šventės“ metu ir dar „pagerintą“, su orkestru priešakyje. Kartu tai bus ir repeticija prieš „Dainų šventę“, galbūt kažką dar galėsime sukeisti, sudėlioti“,- kalbėjo R. Januševičius.

Po iškilmingos eisenos pasirodys daugiau nei 160 mūsų rajono choristų, paskui scenoje ir jos apačioje suksis šokių kolektyvai. „Bus šokama visose erdvėse, o šios dalies kulminacija – bendras visų kolektyvų pasirodymas“,- teigė R. Januševičius.

Šventėje prisistatys ir Šakių miesto orkestras, surengsiantis pusės valandos koncertą bei rajono teatrų kolektyvai. Po tautinės programos koncertuos „Hiperbolės“ kūrinius dainuojantys atlikėjai ir grupė „Rebelheart“. Vidurnaktį skambant muzikai šventę vainikuos didžiulis fejerverkas.

„Nepamirštame ir liepos 6- osios, tačiau šįkart renginys bus daugiau skirtas sportui. Jį organizuoja Švietimo ir sporto skyrius, sporto klubas „Audra“, prisidėsime ir mes, Šakių kultūros centras. Planuojama, kad nuo ryto iki vakaro parke vyks įvairūs sportiniai renginiai. Visi meniniai kolektyvai bus išvykę į „Dainų šventę“ ir mūsų pajėgos čia bus tik simbolinės: duosime aparatūros, 21 val. inicijuosime tautinės giesmės giedojimą prie Vinco Kudirkos paminklo Šakiuose“,- sakė R. Januševičius.
 
Penktadienio vakarus siūlys praleisti parke

Bene įdomiausia šakiečių laukianti Šakių kultūros centro iniciatyva – kiekvieną liepos penktadienį vyksiantys vakarai J. Lingio parke. Pirmasis bus liepos 4 dieną. „Kviečiame visus su vaikais, kilimėliais, sumuštiniais ateiti į parką. Sėdėjimo vietų nedarysime, bus visiškai laisva, neįpareigojanti atmosfera, poilsinis vakaras. Bus užsiėmimai ir su jaunimu, nes yra laimėtas Jaunimo departamento projektas „Mama, negrįšiu namo, aš parke“, į kurį įeis šokių pamokos bei kitos veiklos“,- pasakojo R. Januševičius.

Kiekvienas penktadienio vakaras bus organizuojamas skirtingomis temomis: šokių, bardų, liaudiškos muzikos, didžėjų. Bus rodomi kino filmai, kurie siesis su pagrindine vakaro tema. „Norisi, kad visi žinotų, jog jei jau atėjo penktadienio vakaras, tai kažkas vyks J. Lingio parke. Aišku, netikiu, kad mums iš pirmo karto pavyks pritraukti daug jaunimo ir kitų bendruomenės narių, bet jei metai iš metų tai darysime, žmonės žinos, pasiplanuos ir atvyks“,- svarstė R. Januševičius, kuris penktadienio vakarų idėją vadina eksperimentine, tačiau pasiteisinusia kitose Europos šalyse ir miestuose, kur taip pat tam tikromis mėnesio dienomis vyksta bendruomenės renginiai. „Ir žmonėms visai neaktualu, koks tas renginys, jie žino, kad kažkas vyks ir ateina, dalyvauja. Tai visiškai neįpareigojantis dalykas, nori atsisėdi, nori atsiguli, nori žiūri, nori ateini, nori nueini“,- kalbėjo R. Januševičius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.