Barzdų parapija minėjo bažnyčios pastatymo 80 - metį

Lapkričio 23 dieną Barzdų parapija minėjo Kristaus Karaliaus bažnyčios 80 -  ąsias pastatymo metines. Pilnut pilnutėliuose Dievo namuose Šv. Mišias aukojo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila.
 
Medinė koplyčia Barzduose buvo pastatyta apie 1796 metus, tačiau vietiniai žmonės norėjo turėti ir parapinį statusą, kuris buvo suteiktas tik po Pirmojo pasaulinio karo. Pirmasis klebonas Antanas Petrauskas 1920 metais koplyčią padidino, o 1921–1922 metais pastatė ir dviaukštę kleboniją bei ūkinius pastatus.

Dabartinė mūrinė Barzdų bažnyčia pradėta statyti  1930 metais pagal pirminį inžinieriaus Vaclovo Michnevičiaus projektą, tačiau  netrukus dėl parapiją slegiančių skolų ir statybinių medžiagų stygiaus buvo perprojektuota. 1934 metais šventovę baigė statyti klebonas Stanislovas Mikelkevičius. Kitais metais Juozas Dobkevičius dekoravo jos vidų ir pastatė Didįjį altorių. Iš išardytos medinės koplyčios statybinių medžiagų buvo pastatyta parapijos prieglauda. Po Antrojo pasaulinio karo klebonas Vincas Čėsna bažnyčią suremontavo, perdažė ir išpuošė. Nuo 2004 metų, mirus čia net 31 metus klebonavusiam kunigui Jonui Būgai, Barzdų parapiją aptarnauja Griškabūdžio kunigai.

Bažnyčios pastatymo 80 – mečio proga Šv. Mišias čia aukojo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila. Jam patarnavo Griškabūdžio klebonas Vytautas Mazirskas, Kudirkos Naumiesčio klebonas kanauninkas Donatas Jasulaitis ir kiti kunigai. Barzdų krašto tikinčiuosius šią šventinę dieną sveikino rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius, Seimo narys Mindaugas Bastys, Barzdų seniūnas Remigijus Naujokaitis.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.