Pristatyta personalinė Ugnės Balčiūnaitės paroda

balciunaiteLapkričio 27 d. Šakių viešojoje bibliotekoje buvo pristatyta pirmoji Vilniaus dailės akademijos 2 kurso grafinio dizaino studijų programos studentės Ugnės Balčiūnaitės darbų paroda „AP/ PA/ PER ŽIŪRA“.

Nuotr. Pirmosios personalinės parodos proga Ugnę Balčiūnaitę (antra iš dešinės) sveikino seserys ir broliai.

Ugnė Balčiūnaitė gimė ir mokėsi Šakiuose, todėl gražu ir simboliška, kad pirmąją parodą jaunoji kūrėja nusprendė surengti būtent gimtajame mieste. U. Balčiūnaitė savo parodą lankytojams pristato per tris esminius žodžius: „Apžiūra“, „Pažiūra“, „Peržiūra“. Kaip pati autorė teigia: „Ši paroda lankytojams yra tarsi apžiūra to, ką sukūriau studijų metu. Eksponuojamuose darbuose atsiskleidžia mano pažiūros į dizainą, meną ir pan. Viską apibendrinus, ši paroda yra tiesiog dar viena mano darbų peržiūra – atsiskaitymas visuomenei už tai, ką padariau per praėjusius metus – skirtingų darbų ir projektų mišinys, kuriame nėra prasmės ieškoti bendros temos.“
 
Bibliotekos „Žiemos sodo galerijoje“ iki gruodžio 10 d. apsigyvenę plakatai, abstrakcijos, tapybiniai natiurmortai ir jos kurtas kalendorius išsiskiria novatoriškumu, naujų idėjų vėjais. Autorė savo darbais atskleidžia kitokį pasaulio matymą, nenuslysta paviršium, pasitelkia aštrią ironiją, gvildena aktualias temas. Išradingas ir netikėtas tipografinio plakato „Raidės mieste“ motyvas tarsi kviečia parodos lankytoją į žaidimą, ar pastebės parodos lankytojas iš vamzdžių, gatvių linijų, tiltų karkasų išnyrančias raides. Jaunosios menininkės paroda lavina ne tik matymą, bet ir mąstymą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px