Rajono kultūros darbuotojai uždirbs daugiau

euraiPraėjusį mėnesį rajone vyko kultūros ir meno darbuotojų atestacija. Įvertinus pusšimtį šioje srityje dirbančių specialistų, jiems buvo suteiktos kvalifikacinės klasės, nuo kurių priklausys priedai prie algų. Iš rajono biudžeto tam prireiks apie 40 tūkst. eurų.

Nuotr. „Jei nebūtų buvę atestacijų, būtų nereikėję ir pinigų, o dabar turėsime rasti“, – teigė rajono vadovas.

Iš viso komisijos sprendimu kvalifikacinė klasė buvo suteikta 43 kultūros ir meno darbuotojams. Pirmoji klasė suteikta keturiems, antroji – 20, trečioji – 19 kultūros ir meno darbuotojų. Už pirmą kvalifikacinę klasę, tarybos sprendimu, bus mokami 20 proc., už antrą – 15 proc., už trečią – 10 proc. pareiginės algos dydžio priedai.

Rajono meras Juozas Bertašius sakė, kad, įgyvendinant šį sprendimą, iš rajono biudžeto teks atseikėti apie 40 tūkst. eurų. Suma nemenka, tačiau jei buvo vykdoma atestacija, lyg ir nėra kur trauktis.

„Jei nebūtų buvę atestacijų, būtų nereikėję ir pinigų, o dabar turėsime rasti“, – teigė rajono vadovas.

Visgi galima paminėti, kad paskutinį kartą atestacija rajone vykdyta prieš aštuonerius metus. Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė akcentavo, kad kultūrininkų algos iš tikrųjų nedidelės. Daugelis jų į rankas gauna 310 eurų. Taigi atlyginimai kai kuriems kultūrininkams turėtų kilti.

Suprantama, kultūros centrų direktoriai uždirba daugiau. Kai kuriems iš jų bus nustatyti ne tik kvalifikacinių klasių priedai, bei ir didinami koeficientai. Šakių kultūros centro direktoriui Raimondui Januševičiui, atsižvelgiant į tai, kad jam suteikta pirma kvalifikacinė klasė, turėtų būti mokamas 20 proc. pareiginės algos priedas. Be to, didinamas koeficientas už vadovavimą cirko studijai „Šypsena“ bei pasiektus tarptautinius rezultatus (dėl to prie algos kas mėnesį metus laiko jam prisidėtų apie 142 eurus, neatskaičius mokesčių).

Panašiai yra ir su Kudirkos Naumiesčio kultūros centro direktore Laima Mockevičiene, kuri vadovauja mėgėjų teatrui „Savi“ ir humoro grupei „Kanapa“. Už tai jai prisidėtų apie 106 eurus. Jai, kaip ir Lukšių, Gelgaudiškio kultūros centro direktorėms Daivai Bukšnienei ir Dianai Šležienei, už antrą kvalifikacinę klasę būtų mokami 15 proc. pareiginės algos priedai, Sintautų kultūros centro direktorei Aistei Bakaitei už trečią klasę – 10 proc. priedas. D. Šležienei nuspręsta atlyginti ir už papildomą darbą, viršijantį įprastą darbo krūvį, susijusį su Gelgaudiškio dvaro sodybos kultūrine ir ūkine veikla.

Ne viename komiteto posėdyje buvo teiraujamasi, kodėl tik R. Januševičius, L. Mockevičienė ir D. Šležienė tarsi iškeliami, o D. Bukšnienei koeficientas nedidinamas. Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė aiškino, kad jai priedas galės būti nustatytas tik tada, kai bus patvirtinta metinė veiklos ataskaita. R. Januševičius ir L. Mockevičienė turi kolektyvus, D. Bukšnienė jo neturi. Tai, kad ji rūpinasi dvaru, taip pat neturi įtakos, nes visa kultūrine veikla persikėlusi į dvarą, o D.Šležienei dvaro veikla yra papildomas darbas.

Alga, didinant tarnybinio atlyginimo koeficientą, turėtų keistis ir Zanavykų muziejaus direktorei Rimai Vasaitienei. Prie algos jai prisidėtų apie 70 eurų.

Visgi galutinį sprendimą priims šiandien posėdžiausianti taryba.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.