Už saugumą pagerbė dar kartą

atgaivaLietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos (toliau – Kelių direkcija) kartu su Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga (toliau – Bendruomenių sąjunga) 2015 metais toliau tęsė tradiciniu tapusį konkursą „Eismo saugumas bendruomenėse“. Vasario 10 d. Skėmių kaime (Radviliškio rajonas) vyko šio konkurso baigiamasis renginys, kuriame apdovanotos ir projekte dalyvavusios mūsų rajono bendruomenės.

Nuotr. Gelgaudiškiečiai buvo apdovanoti specialiu prizu – atminimo lenta, kurią atsiėmė projekto vadovė Genė Žilinskienė.

Tikslas – užtikrinti saugumą

Į kvietimą dalyvauti konkurse atsiliepė (pateikė saugaus eismo projektus) 79 įvairios visuomeninės organizacijos (200 bendruomenių). Tarp jų – jau ne pirmus metus šią projektinę veiklą vykdo kai kurios ir mūsų rajono organizacijos – Zanavykų muziejus, Slavikų seniūnijos bendruomenės centras, Šakių „Varpo“ mokykla, Sporto ir laisvalaikio klubas „Vėjas“, Kriūkų bendruomenės centras, Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“, Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centras, Šakių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Gelgaudiškio padalinys, Šakių rajono neįgaliųjų draugija.
 
Šeštus metus skaičiuojančio konkurso pagrindinis tikslas – šviesti bendruomenių narius saugaus eismo klausimais  ir tokiu būdu mažinti nukentėjusių keliuose skaičių.

Apdovanoti aktyviausi

Šakių rajono konkursui pateiktų bendruomenių įgyvendintus saugaus eismo projektus jungtinė Kelių direkcijos ir Bendruomenių sąjungos ekspertų grupė įvertino labai palankiai. Šiame konkurse dalyvavo ir antroje susivienijimų grupėje trečiąją vietą laimėjo Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“, suvienijęs net penkias bendruomenes: Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centrą (vadovė Birutė Navikienė), Šakių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Gelgaudiškio biblioteką (vadovės – Regina Ūsienė, Lina Uždravienė), Šakių rajono neįgaliųjų draugiją (vadovas Saulius Rakauskas) bei du Jurbarko rajono bendruomenių centrus – Skirsnemunės bendruomenės centrą ( vadovė Edita Lendraitienė) ir Smalininkų bendruomenės centrą (vadovė Vanda Stonienė).

Pirmoje susivienijimų grupėje trečią vietą laimėjo Šakių rajono Zanavykų muziejus (Rima Vasaitienė), suvienijęs šias bendruomenes: Slavikų seniūnijos bendruomenės centrą (Renata Baltrušaitienė), Šakių „Varpo“ mokyklą (Vitas Daniliauskas), sporto ir laisvalaikio klubą „Vėjas“ (Mindaugas Balčiūnas),  Kriūkų bendruomenės centrą (Lilija Liutvinienė). Visi šiame konkurse dalyvavę bendruomenių centrų vadovai buvo apdovanoti padėkos raštais, o gelgaudiškiečiai buvo apdovanoti specialiu prizu – atminimo lenta „Aktyviam saugumo kelyje puoselėtojui, ilgamečiam projekto „Eismo saugumas bendruomenėse“ dalyviui“. Šią atminimo lentą Skėmiuose projekto organizatoriai įteikė projekto vadovei Genei Žilinskienei.

Anot Gelgaudiškio bendruomenės centro projekto organizatorės G. Žilinskienės, bendruomenių centrų vadovai tikisi, kad šis projektas bus tęsiamas ir ateityje, nes saugumo priemonių, anot vadovės, keliuose niekada nebūna per daug.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.