Įvertino zanavykų kraštovaizdžio savitumą

Kovo 22 d. Lietuvos Respublikos aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas apdovanojo Etnokultūrinius regionus atspindinčio kraštovaizdžio atrankos konkurso nugalėtojus. Tarp jų – ir mūsų rajono teritorijos.

Dar 2015 metais Aplinkos ministerija paskelbė Etnokultūrinius regionus atspindinčio kraštovaizdžio atranką. Organizuojant šį konkursą buvo siekiama išaiškinti, kurie regionai geriausiai išsaugojo savitumą, kurios bendruomenės ypač puoselėja savo teritorijos kraštovaizdį, dvarų aplinką ir architektūrą, domisi kaimų formavimosi tradicijomis.
 
Gelgaudiškio bendruomenė pateikė Gelgaudiškio dvaro ansamblį, Plokščių bendruomenė – savo miestelio senamiestį su upeliu-gatve, kančių memorialu, Lukšių seniūnija pristatė Zyplių dvarą, lekėtiškiai – miestelio centre išlikusių senųjų namų gatvės fragmentą, liudijantį kuklų senųjų lekėtiškių gyvenimo būdą.

Konkursas vyko dviem etapais – gautos paraiškos pirmiausia buvo vertinamos regioninės vertinimo komisijos, o atrinktos – dalyvavo antrajame etape ir buvo vertinamos nacionalinės vertinimo komisijos. Pirmame etape geriausiai įvertintos 22 vietovės apžiūrėtos ir vertinamos vietoje, bendrauta su paraiškų teikėjais, vietinėmis bendruomenėmis.

Konkurso laimėtojais buvo paskelbti geriausiai tvarkomi regionai – po tris iš kiekvieno Lietuvos etnokultūrinio regiono.

Suvalkijos (Sūduvos) regione laureatės  tapo net trys mūsų vietovės: Plokščių miestelis, sužavėjęs upės-gatvės aplinka, Zyplių dvaro sodyba ir Gelgaudiškio dvaras bei miestelio aplinka.

Nugalėtojams atiteko specialiai pagamintos vietovę įamžinančios plokštės, aplinkos ministro padėkos ir atminimo dovanos. Lekėčių seniūnijai įteikta aplinkos ministro padėka.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.