Dešimtmečio proga lekėtiškės tapo žvaigždėmis

lekeciu moterysPraėjusį penktadienį Lekėčių bendruomenės moterų klubas minėjo veiklos dešimtmetį. Moterys yra kūrybingos, aktyvios, nestokojančios humoro, dalyvauja rajono, Lekėčių miestelio gyvenime.

Nuotr. Lekėčių moterys vienam vakarui tapo tikromis žvaigždėmis, kiekviena išsiskyrė elegancija, apdarais, šypsenomis.

Lekėčių bendruomenės moterų klubo vadovė Vaida Brazaitienė pasakojo, kad neformali jų veikla prasidėjo 2003 m, kai keturios bendruomenės moterys (pati Vaida, Roma Baguckaitė, Rūta Krikštopaitienė ir Aušra Kriauzienė) susibūrė į komandą ir Lekėčių bendruomenės centro vardu parašė projektą, kurį įgyvendinus buvo sukurta Lekėčių internetinė svetainė, organizuoti kompiuterinio raštingumo kursai. Į savo komandą pasikvietusios dar keletą aktyvių moterų, nutarė  2006 m. sausio 4 d. įregistruoti savo organizaciją, kad galėtų sėkmingai dirbti.
 
Laisvalaikio salės fojė eksponuojamose nuotraukose geriausiai atsispindi 10 metų moterų klubo darbai: jos nuolatinės miestelio, rajono įvairių švenčių dalyvės, populiarina sveiką gyvenseną, moko įvairių menų. Svarbiausias jų veiklos akcentas – 2013 m. kulinarinio paveldo namų gimimas. Jau penkerius metus moterys vykdo akciją „Papuoškime Lekėčius šv. Kalėdoms“, kasmet šias moteris galima sutikti tvarkant Lekėčių kapines, o kur dar projektinė, visuomeninė veikla!

Penktadienio vakarą Lekėčių laisvalaikio salėje vyravo ypatinga aura: raudonu kilimu žvakių šviesoje į sceną įžengė 15 elegantiškų, gražių Lekėčių moterų – tikrų vakaro žvaigždžių. Kiekviena išsiskyrė savo rūbu, aksesuarais, kalbos maniera, netgi šypsena. Jos, kaip tikros žvaigždės, pozavo fotografams, prisistatė žiūrovams ir šventės svečiams. Moterų pomėgiai, charakteriai, poreikiai tokie skirtingi: jos mėgsta dirbti darže, kitos mina dviračius, kuria nuostabius rankdarbius, kepa raguolius ar net augina avis.

Visos šitos moterys pirmiausia yra žmonos, mamos, seserys, močiutės, bet, kaip pačios sakė, jos sugeba atrasti laiko kitkam.

„Svarbiausia reikia eiti ir daryti! O mūsų darbų ir gyvenimo credo: kūryba, darbas, meilė, pagalba, supratimas, menas, prasmė, sėkmė, grožis, idėja, noras, viltis, svajonė, vertė, tikėjimas“, – šiais žodžiais savo prisistatymą užbaigė Lekėčių moterys.

Tikromis žvaigždėmis patapti panoro ir kitos rajono moterys. Lukšietės priminė, kaip Dievas sutvėrė moterį, kriūkietės patvirtino, kad visos moterys tikrai nepaprastos ir linkėjo, kad dar ilgai Lekėčių žvaigždutės neužgestų.

Šakių moterų klubas turėjo savo receptą, kaip pasidaryti žvaigždėmis: laikytis bananų dietos, tapti politikėmis, o lekėtiškėms linkėjo ir toliau kurti grožį, išsaugoti užsimezgusią draugystę.

O koks žvaigždžių vakaras be gėlių, dovanų, šventinio pyrago, asmeninių sveikinimų, betarpiškų pokalbių. Ir gražių vyrų grupės „Subtilu-Z“ koncerto.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.