Neleidžia vaikams nuobodžiauti

cirko stovyklaKiekvieną vasarą tėvai susiduria su tokia pačia problema – ką vaikams veikti? Šakių cirko mokykla siūlo puikią, nieko nekainuojančią išeitį nuobodžiaujantiems ar save atrasti norintiems vaikams.

Nuotr. Cirko stovykla skirta visiems vaikams, norintiems save išmėginti šioje srityje.

Antrus metus iš eilės cirko mokykloje vasaros metu vyksta stovykla. Itana Januševičienė, viena iš mokyklos vadovių, pasakojo, jog stovyklos mintį pakišo patys cirko mokykloje besimokantys vaikai, kai vadovų pasiteiravo: „O ką veiksime vasarą?“
 
„Tada supratome, jog mūsų auklėtiniai nepavargsta nuo cirko bei užsiėmimus nori tęsti taip pat ir vasaros metu. Kodėl gi ne. Todėl bent jau iki rugpjūčio vidurio tikrai stovyklausime“, – komentavo I. Januševičienė.

Bene svarbiausias dalykas – stovykla nemokama ir skirta ne tik cirko mokyklą lankantiems vaikams, tačiau ir bet kuriam vaikui, kuris  nori save išmėginti šioje srityje Tiesa, bent jau kol kas ne cirko artistus pritraukti į stovyklą gana sudėtinga. Nors vadovai stengiasi apie šį laisvalaikio praleidimo būdą suteikti kuo daugiau informacijos, kartais jos vis tiek maža.

„Taip, būna, jog skambina mamos ar tėčiai, teiraujasi, ar stovykloje gali dalyvauti, kas tik nori, todėl dar kartą pabrėžiu – stovykla skirta visiems pageidaujantiems vaikams“, – priminė I. Januševičienė.

Beje, visą praėjusią savaitę prie stovyklos buvo prisijungusios 25 Kauno r. sporto mokyklos gimnastės. Minėtos mokyklos gimnastikos trenerė Inga Gliožaitienė pasakojo, jog savo mokines į stovyklą buvo atsivežusi ir praėjusiais metais. Trenerės teigimu, mergaitėms čia labai patinka, be to, sveika pajusti cirko žanro subtilybes bei skirtumus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.