Besiruošiant didžiosioms metų šventėms...

saunoriene janusevicius
Nuotr. Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius ir renginių organizatorė Laura Saunorienė sakė: jau nuo ankstyvo rudens mąstoma, kaip nustebinti šakiečius šventiniu laikotarpiu.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Šakių kultūros centro darbuotojai jau nuo ankstyvo rudens suka galvas, kaip miesto gyventojams sukurti kuo nuotaikingesnį didžiųjų metų švenčių laikotarpį. Norų daugėja, sumanymų taip pat.

Ieško eglės

Jau gruodžio 10 d. visi ir maži, ir dideli miesto ir aplinkinių miestelių gyventojai kviečiami į Šakių miesto skverą, kur vyks Kalėdų eglutės įžiebimo šventė. Kaip pasakojo Šakių kultūros centro renginių organizatorė Laura Saunorienė, miesto ugdymo įstaigų, Šakių rajono meno mokyklos auklėtiniai jau gamina žaisliukus, kurie papuoš miesto eglę. Eglutės įžiebimo šventės dalyvius džiugins ne tik mūsų rajono meno kolektyvai, bet ir muzikos grupė „Drovuoliai“.
Tiesa, anksčiau eglutės įžiebimo šventė vykdavo prie kultūros centro, tačiau pradėjus jo rekonstrukciją šventė persikėlė į miesto skverą. Anot Šakių kultūros centro direktoriaus Raimondo Januševičiaus, tradicija eglutę puošti skvere tikriausiai išliks ir baigus kultūros centro rekonstrukcijos darbus.

Viskas būtų gražu ir iki galo sudėliota, tačiau trūksta pagrindinio šventės akcento – eglės. Kultūros centro direktorius kartu su Šakių seniūnija kreipiasi į gyventojus, kurių sodyboje galbūt auga didelė, graži eglė, bet ji yra nereikalinga, o gal tiesiog kelia pavojų, auga per daug arti namo ir dėl šių priežasčių ją planuojama nupjauti. Tokia eglė su mielu noru būtų „priglausta“, o švenčių laikotarpiu džiugintų ne tik šakiečius, bet ir miesto svečius.

Be to, R. Januševičius bei L. Saunorienė visas miesto organizacijas taip pat ragina prisidėti prie to, kad miesto skveras taptų tikru Kalėdų miesteliu. Kaip tai padaryti? Pasitelkite fantaziją ir pagaminkite Kalėdų eglutę. Vėliau visos sukurtos eglutės puikuosis miesto skvere, gretimais didžiosios eglės.

Labdaros akcija

Vienas svarbesnių eglutės įžiebimo šventės akcentų – labdaros akcija. Į miesto skverą bus atgabenta dėžė, kurioje visi norintys galės palikti dovanų vaikams, kuriems tėvai jų nupirkti neišgali. L. Saunorienė pabrėžė, jog daiktai neprivalo būti nauji, galima dovanoti žaislus, kuriais mažieji nebežaidžia. Pasibaigus šventei, iki gruodžio 21 d., ši dėžė visų norinčių aukoti lauks Šakių kultūros centre. O jau vėliau kultūros centro darbuotojai pasirūpins, kad dovanos pasiektų vaikus, kuriems jų labiausiai reikia.

Tradiciją tapęs ir kiekvienąsyk priverčiantis nusišypsoti šventiniu laikotarpiu po miestą zujantis Kalėdų autobusiukas, prie kurio vairo sėdi pats tikriausias Kalėdų Senelis, atvykęs iš Laplandijos. Jis ne tik džiugina miesto svečius, tačiau šiuo laikotarpiu aplanko ir Šakių kultūros centro draugus. R. Januševičius prasitarė, kad šie metai tikriausiai bus ne išimtis ir Kalėdų Senelis vėl aplankys Šakius. Išgirdę kalėdinę muziką ir iš tolo pamatę įvairiaspalvėmis girliandomis papuoštą autobusiuką, nesutrikite – tai Kalėdų Senelis aplankė Šakius.

Renginiai dideliems ir mažiems

Kaip kalbėjo L. Saunorienė, gruodžio 18 d. visi suaugusieji kviečiami į spektaklį „Nutikimas per Kalėdas“, kuriame pasirodys Šakių kultūros centro šiuolaikinio šokio kolektyvo „Viva“ merginų ir moterų grupė. Gruodžio 20–21 d. vyks mažiesiems skirtas kalėdinis renginys „Septynios Snieguolės ir nykštukas“, kurio metu scenoje pasirodys „Varpo“ dramos studija, „Viva“, Šakių kultūros centro vaikų dainavimo grupė „Šmiki šmaki“ ir Šakių cirko mokyklos auklėtiniai – iš viso daugiau nei 50 žmonių. Planuojama, kad per dvi dienas programa bus parodyta penkis kartus, vienas iš jų – labdaringas.

Naujųjų metų naktį jau antrus metus iš eilės, laikrodžiui išmušus dvyliktą, visi gyventojai kviečiami į miesto skverą pasigrožėti Šakių rajono savivaldybės dovanojamais šventiniais fejerverkais bei paklausyti rajono mero Juozo Bertašiaus sveikinimo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.