Neįgalieji kūrė artėjančių švenčių akcentus

Artėjančią Tarptautinę neįgaliųjų žmonių dieną rajono neįgalieji paminėjo lapkričio 25 d. dalyvaudami žmonių su negalia profesinių ir meninių įgūdžių varžytuvėse – abilimpiadoje „Aš galiu viską“. Girėnų bendruomenės centre dvi valandas trukusių varžytuvių metu 46 dalyviai varžėsi Kalėdinės kompozicijos kūrimo, vilnos vėlimo, tapybos ant stiklo bei eilėraščių kūrimo konkursuose.

Abilimpiada ‒ tai ne pirmus metus Lietuvoje vykstančios ir senas tradicijas pasaulyje turinčios varžybos, kai negalią turintys žmonės varžosi savo gebėjimais. Į Šakius šią mintį atvežė ir 46 rajono neįgaliuosius pademonstruoti savo meninius, kūrybinius įgūdžius pakvietė Lietuvos žmonių su negalia sąjungos (LŽNS) projektų koordinatorė Ginta Žemaitaitytė.
 
„Šiandien susirinkome, kad parodytume, ką sugebam, kad esame reikalingi ir kad gyvenam pilnavertį gyvenimą. Kai reikia, paguodžiam vieni kitus, geru žodžiu pastiprinam. Darbas su neįgaliaisiais žmonėmis išmoko džiaugtis mažais dalykais“, – kalbėjo Šakių skyriaus pirmininkė Stasė Vasaitienė ir paskelbė, kad visi darbai bus kuriami Kalėdų tema.

Dvi valandas abilimpiadoje varžęsi dalyviai demonstravo savo sumanumus, gebėjimus bei fantaziją. Juos vertino kompetentinga ir nešališka trijų asmenų komisija: Šakių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, Šakių trečiojo amžiaus universiteto (TAU) rektorė Margarita Liukaitienė bei „Varpo“ vidurinės mokyklos technologijų mokytoja Vilma Frančiakienė.

Visi darbai išties buvo gražūs, nuoširdžiai padaryti. Buvo paminėti kūrybingiausi darbai – tai Laimutės Adomaitienės Kalėdinė kompozicija, Albino Baranausko tapybos ant šilko darbas, Danutės Avižonienės sukurtas eilėraštis ir kt. Šakių TAU įsteigtas prizas už kūrybiškumą atiteko Renatai Stepaitienei.

Visi konkurso metu sukurti darbeliai buvo išvežti į Vilniuje vyksiančią labdaros mugę.

Organizatoriai dėkoja Girėnų bendruomenės centrui už suteiktas patalpas, kurios pritaikytos neįgaliesiems, bei rajono savivaldybės merui Juozui Bertašiui už asmeninę paramą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px