Šakiuose – įspūdingi Kauno valstybinio muzikinio teatro koncertai

kvmt silva
Nuotr. Tarptautinės dienos proga  Šakiuose bus pristatyta unikali programa, o vėliau žiūrovai sulauks ir naujausių premjerų „Džekilas ir Haidas“, „Silva“.


Kovo 12-ąją Kauno valstybinis muzikinis teatras (KVMT) dėl suplanuotų rekonstrukcijos darbų laikinai užvėrė Didžiosios scenos duris, todėl dalį repertuaro spektaklių bei koncertinių programų gastrolių metu rodys kituose Lietuvos miestuose. Pirmosios KVMT gastrolės ištikimiausius žiūrovus ir vietos bendruomenę kvies į Šakių kultūros centrą. Apie tai, kokie įspūdingi pasirodymai suplanuoti Šakiuose kalbiname KVMT vadovą Benjaminą Želvį.
 
Atsižvelgiant į faktą, jog Lietuvoje trūksta erdvių, kuriose galėtų vykti spektakliai, koncertinės programos su orkestru – Šakiai tapo viena iš galimybių dėl rekonstrukcijos darbų nenutraukti KVMT veiklos. Kaip Jus pasitiko miesto bendruomenė?

Reikia pasidžiaugti puikiai rekonstruotu Šakių kultūros centru. Apžiūrėję centro erdves buvome maloniai nustebinti, kokią modernią, šiuolaikišką salę Šakiai įsirengė. Tokias sales matėme tik Pernu mieste Estijoje bei Rezeknėje, Latvijoje. Vietos bendruomenė pasitinka mus su dideliu susidomėjimu. Šakiečiai dažnai lankosi spektakliuose Kaune, todėl laikinai uždarydami sceną rekonstrukcijai, iš karto pagalvojome apie juos, nes mus sieja artima, ilgametė draugystė. Tam itin pasitarnavo Šakių miesto cirko studijos „Šypsena“ artistų dalyvavimas F. Wildhorno miuzikle „Karmen“, paskui drauge kūrėme I. Kalmano operetę „Misteris X“. Šakių cirko studija – šaunus, profesionalus, įspūdingus triukus atliekantis kolektyvas.

Kokius KVMT spektaklius ir koncertines programas turės galimybę pamatyti šakiečiai?

Kovo 27-ąją minėdami Tarptautinę teatro dieną būtent Šakiuose pirmą kartą pristatysime įspūdingą programą „Teatro magijos reviu“. Atvykstame su solistais, simfoniniu orkestru, choru, baleto artistais. Teatralizuotame koncerte pasirodys pagrindinius vaidmenis KVMT kuriantys artistai – K. Alčiauskis, E. Bavikinas, J. Milius, T. Ladiga, M. Zimkus, Ž. Voronovas, K. Siurbytė, V. Streiča, I. Vaznelytė, taip pat jaunosios kartos solistai – G. Bielskytė, M. Arutiunova, R. Laureckis bei vyresniosios kartos atlikėjai – G. Maciulevičius, D. Vėbra. Naujus numerius rengia teatro baleto šokėjai, Šakių cirko studijos „Šypsena“ artistai. Programa vadinama teatralizuotu koncertu todėl, kad atlikėjų pasirodymus sujungs intriguojančios siužeto linijos, į kurias bus įtraukti ir žiūrovai. Koncertą ves aktoriai V. Streiča ir R. Šimukauskas, o jiems „trukdys“ žymiausi suvalkiečiai Lietuvoje – ūkininkai Klemensas (K. Jakštas) ir Leonardas (G. Arbačiauskas). Tokį Tarptautinės teatro dienos koncertą KVMT ruošia pirmą kartą, specialiai Šakiams, todėl tikimės, jog jame apsilankys ne tik Šakių bendruomenės nariai, bet ir muzikos mylėtojai iš Vilkaviškio, Jurbarko, Marijampolės.

kvmt zelvys
Nuotr. Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys.

Šakiuose taip pat rodysime dvi naujausiais teatro premjeras, sulaukusias didelio susidomėjimo ir profesionalų įvertinimo: F. Wildhorno miuziklą „Džekilas ir Haidas“ bei I. Kalmano operetę „Silva“.

Žiūrovus nustebinsite ne tik koncertu, skirtu Tarptautinei teatro dienai. Kitą staigmeną jiems ruošiate balandžio 15 – ąją, Kultūros dienos proga.

kvmt ispazintys
Rengiame muzikinį spektaklį „Nutylėtos išpažintys“, kuriame skambės publikos mylimų, žinomų kūrinių interpretacijos. Spektaklio siužetinė linija apjungs keturias ryškias, charakteringas atlikėjas, kurių kuriamų personažų išgyvenimai, jausmai ir mintys atsiskleis per dainavimą, judesį scenoje. Dainuos K. Siurbytė, G.Bielskytė, V. Streiča ir I. Vaznelytė. Siužetą sustiprins ir du žymūs teatro artistai: vienas jų bus romantiškas ir lyriškas (šokėjas G.Visockis), kitas – žaismingas, komiškas (aktorius D. Bervingis. Prie programos prisijungs ir dirigentas J. Janulevičius su nemažiau spalvinga instrumentine grupe.

Kauno valstybinio muzikinio teatro informacija

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.