Festivalyje-konkurse – dainą mylintys ir puoselėjantys

momentas
Šiais metais regioninių vokalinių ansamblių festivalyje-konkurse „Lakštingalėlė 2019“ antrąją vietą pelnė Kudirkos Naumiesčio mišrus vokalinis ansamblis „Momentas“ (vadovė Aušra Ubartaitė). G. Jokūbaičio nuotr.


Praėjusį savaitgalį Šakių kultūros centre vyko regioninis vokalinių ansamblių festivalis-konkursas „Lakštingalėlė 2019“, kuriame dalyvavo dainorėliai iš Marijampolės, Vilkaviškio, Kėdainių, Jurbarko, Šakių, Kauno miestų ir rajonų.
 
Briedžių laisvalaikio salės organizuojamas vokalinės muzikos festivalis „Lakštingalėlė“ vyksta jau septintą kartą. Pasak renginio organizatorės Astos Grigaitienės, pamažu festivalio dalyvių ratas plėtėsi ir išaugo į festivalį-konkursą, kuris suburia didelį būrį dainos mylėtojų.

Per šimtą dainorėlių, mylinčių dainą, tiesiog gyvenančių muzika, rinkosi birželio 15 d. į Šakių kultūros centrą. Sveikinimo žodį taręs rajono meras Edgaras Pilypaitis pirmiausiai padėkojo pagrindinei renginio sumanytojai ir organizatorei A. Grigaitienei. Meras, linkėdamas visiems konkurso dalyviams sėkmės, pabrėžė, kad dainuojantis žmogus yra gražus ne tik savo išore, bet ir vidumi.

Konkurso dalyvius vertino kompetentinga komisija: Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos atlikėjo raiškos (dainavimo) mokytoja, Kauno valstybinio choro dainininkė Neringa Navikauskaitė, Šakių kultūros centro mišraus choro „Lituanica“ bei Sintautų kultūros centro moterų vokalinio ansamblio „Mozaika“ vadovas Deividas Kerevičius, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos ansamblinio muzikavimo mokytoja, Kauno valstybinio choro dainininkė Jurgita Šalčiūtė.

Progos dalyvauti konkurse ir išbandyti savo muzikines jėgas tradiciškai nepraleido ir mūsų rajono kolektyvai: Griškabūdžio kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Volungė“ (vadovė Violeta Briaukienė), du Kudirkos Naumiesčio kultūros centro kolektyvai – mišrus vokalinis ansamblis „Momentas“ bei mišrus vokalinis tercetas (abiejų vadovė Aušra Ubartaitė), Briedžių laisvalaikio salės moterų vokalinis ansamblis „Gija“ (vadovė A. Grigaitienė) bei Šakių kultūros centro vyrų vokalinis ansamblis „Akordas“ (vadovė A. Grigaitienė).

Pergalinga sėkmės paukštė aplankė svečius iš Marijampolės kultūros centro – vyrų vokalinį ansamblį „Sūduvietis“, vadovaujamą Artūro Grinevičiaus, jie pelnė pirmąją vietą. Antroji vieta atiteko Kudirkos Naumiesčio mišriam vokaliniam ansambliui „Momentas“ (vadovė A. Ubartaitė), trečia – Kėdainių rajono Josvainių kultūros centro moterų vokaliniam ansambliui „Sonata“ (vadovas Vytautas Greičius).

Gražiu festivalio-konkurso akcentu tapo įsteigtos nominacijos, kurias gavo ir mūsų rajono kolektyvai: Šakių kultūros centro Briedžių laisvalaikio salės moterų vokaliniam ansambliui „Gija“ LR Seimo narė Irena Haase paskyrė nominaciją už geriausią lietuvių liaudies dainos interpretaciją. Kudirkos Naumiesčio kultūros centro mišriam vokaliniam tercetui Šakių miesto seniūnas Dalius Jasevičius skyrė nominaciją už lietuvių liaudies dainos atlikimą. Festivalio-konkurso dalyviams iš kitų rajonų taip pat buvo skirtos įvairios nominacijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.