Kviečia pažinti, atrasti, išgirsti...

ponas sakaitis
Jauniesiems skaitytojams knygelėje pateikiamos užduotys, kurioms atlikti reikia aplankyti įdomiausias Šakių rajono vietas. V. Venslovaičio nuotr.


Ar žinote, kas pavaizduota Šakių miesto herbe? O koks yra pats varliškiausias Šakių krašto objektas? Kur auga kuningamija? Į visus klausimus galės atsakyti kiekvienas, pakeliavęs po mūsų rajoną, o puikų šių kelionių kelrodį – edukacinę-pažintinę knygelę „Surask ponaičio Šakaičio lobį“ išleido Šakių turizmo ir informacijos centras (TIC).
 
Knygelės „Surask ponaičio Šakaičio lobį“ įžangoje supažindinama, iš kur kilo Šakių vardo kilmė ir Šakaičio pavardė. Toliau kviečiama susipažinti su išskirtinėmis Šakių krašto vietomis: apsilankyti Zyplių dvare, pasukus į Lekėčių kraštą, aplankyti Miško muziejų, kitame rajono krašte kopti į Sudargo piliakalnius, susipažinti su skrynių raštais Zanavykų muziejuje, nepamiršti žymių žmonių, kilusių iš Šakių rajono – „Tautiškos giesmės“ kūrėjo Vinco Kudirkos bei kalbininko Jono Jablonskio. Ir dar – Plokščiuose yra turistų pamėgta braidžiojimo vieta – Vaiguvos upė-gatvė, tad ir ją privalu aplankyti.

Kokius dar lankytinus objektus galima aplankyti mūsų rajone, padės sužinoti minėta, 500 egzempliorių tiražu išleista knygelė „Surask ponaičio Šakaičio lobį“, beje, ši knygelė ne visai įprasta: aplankius turizmo objektus, reikia atlikti joje net 17 užduočių. Kaip įrodymą, jog aplankei įdomiausias Šakių rajono vietas, reikia surinkti aštuonis lipdukus ir įklijuoti į tam skirtą knygelėje vietą. Lipdukus gaus kiekvienas, nuvykęs į turizmo objektus ir įsigijęs bilietus.  

Knygelės skaitytojai privalės užpildyti kelionės pasą, o baigusiems kelionę po istorijos paslapčių kupiną Šakių kraštą, Šakių TIC parengė staigmeną: kiekvienas gaus Privilegijuoto keliautojo diplomą ir siurprizą.

Pasak leidinio sudarytojos Šakių TIC direktorės Ievos Bernotaitės, knygele norima paskatinti šeimų turizmą mūsų rajone, kad tėvai laisvalaikį leistų kartu su vaikais, o maršrutais siekta, kad kelionė po Šakių rajono lankytinus objektus taptų smagi, kupina įspūdžių ir gerų emocijų. Leidinyje esančios užduotys suderintos su psichologais, istorikais ir pedagogais, skirtos vaikams nuo 6-erių iki 11 metų.

„Tikimės, kad profesionalų paruošta knygelė žaidimo formatu padės suprasti vaikams, kuo išskirtinis bei istoriškai svarbus Šakių kraštas, kad vaikai taptų tikri savo krašto ambasadoriai“, – aiškino I. Bernotaitė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px