Jankiškiai turės vietą poilsiui ir susibūrimams

janku parkas
Jankiškiai prie „Vilties ir Padėkos“ parkelio sutvarkymo geranoriškai ir su entuziazmu prisidėjo patys – ruošė takus trinkelėms, tvarkė aplinką. Jankų bendruomenės nuotr.


Jankų (Kazlų Rūdos sav.) miestelio centre esantis „Vilties ir Padėkos“ parkas per pastaruosius du mėnesius įgavo naują vaizdą: nutiesti trinkelių takai, nupirkti ir pastatyti parko suoleliai, dar šiemet planuojama parką apsodinti želdiniais.
 
„Vilties ir Padėkos“ parkelio sklypas prieš kelerius metus Jankų bendruomenei buvo padovanotas. Iki šiol čia buvo dirbtinis vandens telkinukas ir pastatyti per jį du mediniai tilteliai, nupjaunama veja. Tačiau aktyvi Jankų bendruomenė užsimojo šį miestelio centre esantį žemės lopinėlį paversti poilsio ir susibūrimų vieta. Todėl bendruomenė daliai darbų atlikti ir įrenginiams įsigyti lėšų gavo dalyvaudama projektinėje veikloje. Jau pernai vietoj aplūžusių sūpynių pastatyta vaikų žaidimų aikštelė su sūpynėmis. Jankų bendruomenės pirmininkė Violeta Stanaitienė pasakojo, kad  jankiečių svajonę  – turėti tokį poilsio parkelį, kuris puoštų miestelį ir būtų jų susibūrimo vieta – palaimino Žemės ūkio ministerija ir finansavo trinkelių klojimą, Kazlų Rūdos savivaldybės skirtomis lėšomis įsigyti parko suoleliai.

„Be abejo, prisidėjome savo darbu. Tvarkymo darbai prasidėjo po mūsų vasaros šventės, rugpjūčio viduryje. Žmonės su savo technika talkino iškasant žemes takų pagrindui, vežant smėlį ir žvyrą. Vėliau lyginom žemes apie naujai parkelyje išklotus trinkelių takus, tvarkėm aplinką“, – atliktus darbus vardijo V. Stanaitienė.

Šiandien „Vilties ir Padėkos“ parkas įgauna naują paskirtį: parko centre įrengta laužavietė, pastatyti aštuoni suoliukai, pasak V. Stanaitienės, dar šį rudenį planuojama parką apsodinti medžiais, gėlėmis, jau konsultuotasi su televizijos laidos „Svajonių sodai“ komanda. O pavasarį dar reikės pasėti veją.

Bendruomenės pirmininkė džiaugiasi bendro darbo rezultatais, sako džiugu patiems kurtis gražią gyvenvietės aplinką – turėti savo parką, kuris ne tik puoš Jankų miestelį, bet bus puiki vieta susibūrimams bei šventėms, o vaikams bus smagu leisti laiką parko žaidimų aikštelėje.

„Patys norime, kad jaunos šeimos liktų kaime. Nors vangiai kaimo jaunimas prisidėjo prie darbų, bet tikimės, kad mūsų pavyzdys bus užkrečiantis“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkė.

Ji pridūrė, kad su seniūnija aptartas ir parko apšvietimo, kuris netrukus čia atsiras, klausimas.

„Jau girdžiu gražių atsiliepimų apie sutvarkytą parkelį iš žmonių. Moterys eina per parkelį po Mišių sekmadienį, sako – susėdam ant suoliukų, pailsim, pasiplepam“, – pasakoja V. Stanaitienė.

Pasak jos, jau šį savaitgalį parkas turėtų nušvisti moliūgų žibintų šviesomis, o šiek tiek vėliau bus įžiebta ir Kalėdų eglė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.