Toliau keliauja pažintiniu kultūros ir amatų keliu

Zanavykų muziejus turėjo unikalią galimybę pakeliauti kultūros ir amatų keliu Budry mieste (Lenkija) – dalyvavo tradicinėje miestelio Derliaus šventėje, kurios metu rankų darbo gaminiais prekiavo ir kraštiečiai amatininkai.

Muziejus skelbia, kad įspūdingo dydžio ir grožio tradiciniai derliaus pabaigtuvių vainikai iškilmingai buvo nešami į bažnyčią, ten pašventinti ir atnešti į pagrindinę šventės vietą, kur vyko rugiapjūtės apeigų demonstravimas, šurmuliavo amatininkų mugė ir skambėjo atlikėjų dainos.
 
Zanavykų muziejus šventėje pristatė dvi edukacines programas – kraitinių skrynių tapybą ir juostų audimą.

„Sulaukėme nemažo būrio vietinių smalsuolių, kurie gėrėjosi audėjų Irenos Sakalauskienės ir Jono Sakalausko renkamais raštais, susikaupę įvairiomis spalvomis bei ornamentais tapė suvenyrines skrynutes“, – įspūdžiais dalijasi muziejaus darbuotojai.

Mugėje buvo galima įsigyti lietuviškos naminės duonos, Ernestos ir Kęstučio Ūsų medaus, sojų vaško žvakių, papuošalų ir keraminių indų, kuriuos pristatė Justė Masevičiūtė, Ginto Čekausko medžio drožinių, Meilutės Andriukaitienės rankų darbo atvirukų ir kitų

Lietuvių delegaciją lydėjo ne tik muziejaus direktorė Rima Vasaitienė, bet ir rajono meras Edgaras Pilypaitis, savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas, dainomis šildė Mamų ir dukrų kvartetas.

„Esame be galo dėkingi savo partneriams už suteiktą galimybę iš arčiau pažinti kitos šalies kultūrą ir papročius, už šiltą priėmimą, malonų pabendravimą ir gražų laiką, dalyvaujant bendrose projekto veiklose“, – rašoma muziejaus pranešime.

Minėta šventė Budry – viena iš bendrų veiklų, numatytų įgyvendinant projektą „Kultūros ir amatų keliu – Šakiai–Budry“.

„Draugo” inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.