„Pynės“ jaunimui – pirmo laipsnio diplomas

pyne pora uz poros
„Pynės“ jaunimas konkursinio festivalio „Pora už poros“ nacionaliniame ture įvertintas pirmo laipsnio diplomu. Asmeninio archyvo nuotr.

Praėjusį šeštadienį Prienuose vyko suaugusiųjų liaudiškų šokių kolektyvų konkursinio festivalio „Pora už poros“ nacionalinis turas, kuriame dalyvavo per antrojo turo virtualią peržiūrą atrinkti 66 šokėjų kolektyvai. Puikiai įvertinti ir rajono atstovai – „Pynės“ šokėjai.
 
Nacionaliniame ture varžėsi merginų, jaunimo ir vyresniųjų liaudiškų šokių grupės iš visų šalies regionų. „Pynės“ jaunimas, pakerėjęs savo pasirodymais, iškovojo pirmo laipsnio diplomą.

„Ačiū mano šokėjams, kad ir tokiu sunkiu metu jie sunkiai ir kantriai dirbo, vėl ir vėl įrodydami, kad „Pynės“ jaunimas nepasiduoda, kad jokios pandemijos nebaisios – kai švyti akys ir šoka širdis“, – savo vadovaujamo kolektyvo įvertinimu savo socialinio tinklo paskyroje džiaugėsi vadovė Vitalija Venienė.

2020-aisiais lietuviškam sceniniam šokiui sukako 115 metų, tad šiųmetis festivalis, vykęs jau tryliktąjį kartą, skirtas šiai sceninio šokio sukakčiai paminėti, kartu parodyti, kad liaudies sceniniai šokiai gali būti pateikiami šiuolaikiškai, moderniai, skambant ir šių dienų muzikai, bet išlaikant lietuvių liaudies šokių tradicijas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.