Su šeimomis – po Sudargo piliakalnius

zygis seimoms sudarge
Žygyje po Sudargo piliakalnius dalyvavo beveik 30 dalyvių, o renginio organizatorę, sveikatingumo trenerę Laurą Dabašinskienę (sėdi dešinėje) labiausiai džiugina vaikų entuziazmas. Asmeninio archyvo nuotr.


Praėjusį sekmadienį, minint Europos judumo savaitę, Visuomenės sveikatos biuras su sporto ir sveikatingumo trenere Laura Dabašinskiene priešaky pakvietė į šeimų žygį Sudargo piliakalniuose.
 
Pasak L. Dabašinskienės, į žygį susirinko 28 žmonės, iš kurių jauniausia – jos pačios trijų mėnesių dukrytė, tačiau šeimų su kūdikiais buvo ir daugiau. Jie ne tik žygiavo Sudargo piliakalniais, įveikė 2,5 km, bet prieš tai apšilo, žaidė įvairius žaidimus. Vaikams vienas didesnių iššūkių buvo kopimas laipteliais, tačiau zyziančių ir pasidavusių nebuvo.

„Mane labiausiai žavi žibančios vaikų akys ir patikinimas, kad jie rinksis ir į kitą žygį“, – sako moteris ir džiaugiasi neplanuotomis atrakcijomis – sutiktu žveju, kuris parodė sugautą žuvį, ar Nemunu praplaukiančiu laivu. Tad žygio dalyvius džiugino tiek laikas kartu su šeima gryname ore, tiek užburiantys jau rudenėjantys Sudargo piliakalnių vaizdai.

Į klausimą, ar nesunku organizuoti žygį su mažyle ant rankų, moteris sako, kad su antruoju vaiku viskas paprasčiau, o kai nori, laiko širdžiai mielam užsiėmimui visada randi, juolab kad tai ne pirmas L. Dabašinskienės organizuojamas renginys. Anksčiau ji vesdavo mankštas mamoms su vežimėliais, taip pat į užsiėmimus kvietė ir nėščiąsias, o jau šį ketvirtadienį J. Lingio parke vėl kvies mamas su mažyliais.

„Mano tikslas, kad moterys turėtų galimybę išeiti, pabūti, pasikalbėti, pasportuoti, nes nuo to priklauso ir moters emocinė sveikata. Tai labai svarbu“, – sako moteris.

O dar vėliau jau ne Šakiuose, o Gelgaudiškyje ji planuoja žygį prieš Heloviną su dar kitokiomis atrakcijomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px