Dvaro aklai neperims

dvarasPraėjusią savaitę posėdžiavusi Vyriausybė lyg ir priėmė sprendimą perduoti Gelgaudiškio dvarą Šakių rajono savivaldybei. Visgi savivaldybė nelinkusi priiminėti greitus ir neapgalvotus sprendimus. Vicemeras Algimantas Damijonaitis patikino, kad su tokiomis sąlygomis, kokios yra dabar, dvaro jokiu būdu neperims.

Nuo spalio 1 dienos neliko ne tik Marijampolės apskrities administracijos, kuriai dvaras priklausė, bet turėjo nelikti ir likvidatoriaus. Tačiau Šakių rajono savivaldybė tikina, kad dvaro negali perimti su tokiomis nuostatomis, kokios yra dabar. „Tai neatitinka rajono priimto sprendimo ir mes negalime pasirašyti perėmimo dokumentų“, - teigė vicemeras. Pasak jo, Vyriausybė įrašė 1,345 mln. skolą už atliktus darbus. „Viskas gerai, mes nuo skolos nebėgame, bet ir negalime aklai pasirašyti arba mums tegul garantuoja, kad mūsų paraiška bus patvirtinta, iš kurios galėsime padengti įsiskolinimą“, - komentavo vicemeras. Ar bus patvirtinta naujai parengta paraiška, paaiškės tik lapkričio 29 dieną. „Nors ir turime vilčių, kad ją patvirtins, negalime neatsakingai elgtis. Jeigu atsitiktų taip, kad paraiškos nepatvirtina, o mes būsime pasirašę perėmimo dokumentus, tuomet vis vien turėtume grąžinti įsiskolinimą. Tad tai būtų jau viso rajono žmonių, o ne tik gelgaudiškiečių problema“, - teigė A. Damijonaitis. Jis minėjo, kad Vyriausybė turi atsižvelgti į savivaldybę ir tik tuomet bus priimtas galutinis sprendimas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.