Ir kūrybinga poetė, ir puiki dailininkė

sulinskieneAsta GVILDIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį Gelgaudiškio kultūros centre pristatyta septintoji Emilijos Šulinskienės poezijos knygelė „Gėlytės žiedo paslaptis“, išleista pačios poetės lėšomis 1000 egzempliorių tiražu. Naujuose skambiuose, daininguose posmuose - tėviškės gamta, pasaulis visais metų laikais: pavasarį, vasarą, rudenį ir žiemą, mokyklinis gyvenimas, toks artimas buvusiai ilgametei pradinių klasių mokytojai.

Nuotr. Poetę ir buvusią mokytoją E.Šulinkienę septintosios knygelės pristatymo metu sveikino kolegos, mokiniai, knygos redaktorė, visa miestelio bendruomenė.

Poetės eilėraščių knygeles „Margas paukštis“, „Vaikystės spalvos“, „Saulės ratas“, „Ką kalbėjo miškas“, „Metų pėdelės“ ir „Kur Šilupė teka“, išleistas per 13 metų, iliustravo Gelgaudiškio vidurinės mokyklos dailės mokytoja Eglė Dragūnaitytė, o paskutiniąją knygelę ji paskatino E.Šulinskienę iliustruoti savo pačios piešinukais ir sako, kad labai gerai pavyko. Pasirodo, kad poetė ne tik rašo gražius eilėraštukus vaikams, bet ir labai gražiai piešia.
 
E.Šulinskienė pasakojo, kad kurti eilėraštukus abi su seseria pradėjo dar vaikystėje, tačiau didelės reikšmės tam neteikė ir niekada negalvojo, kad kada nors išleis savo kūrybos knygelę, ir dar  ne vieną, o septynias. Poetė galvoja, kad gal kūrybiškumas paveldėtas, nes Montvilų giminėje daug menininkų, architektų, rašytojų. Eilėraštukus E.Šulinskienė kūrė ir mokytojaudama, todėl jų susikaupė tikrai ne vienas šimtas. Išleisti pirmąją knygelę 1997 metais ją paskatino kolegos mokytojai, stimulą tam davę surengdami vakarą, į kurį pakvietė ir poetę. „Labai nustebau, kai išgirdau deklamuojant mano eilėraščius“,- prisimena E.Šulinskienė. – „ Galvoju iš kur gavo, atspausdino.“ Tik vėliau, kai jau rankose puikavosi padovanota gėlių puokštė, salėje griaudint plojimams, prisiminė, kad ne vieną  eilėraštį buvo išprašiusi mokytoja E.Dragūnaitytė, kuri, kaip spėjo poetė, ir buvo viso to renginio sumanytoja. Paprasta spausdinimo mašinėle atspausdinta knygelė, iliustruota mokinių piešiniais ir skambiu pavadinimu „Margos paukštės“ palietė jautriausias širdies stygas ir E.Šulinskienė, pridėjusi dar kelias dešimtis eilėraštukų vaikams, išleido pirmąją poezijos knygelę 2000 egzempliorių tiražu ir gavo pirmąją Vytauto Tamulaičio premiją už kūrybą vaikams.

Pasak renginio organizatorių Gelgaudiškio kultūros centro vedėjo Edgaro Pilypaičio ir miestelio bibliotekos bibliotekininkės Linos Uždravienės, į knygelės „Gėlytės žiedo paslaptis“ pristatymą susirinko daug žmonių, salė buvo tiesiog sausakimša, nes poetės eilėraščius skaito visos gelgaudiškiečių kartos – nuo darželinukų iki brandaus amžiaus sulaukusių žmonių. Tai atsispindėjo ir knygelės pristatyme, kuriame skambėjo darželio „Eglutė“ auklėtinių, Gelgaudiškio vidurinės mokyklos pradinių ir vyresniųjų klasių moksleivių bei mokytojų, taip pat buvusių pradinių klasių mokytojos E.Šulinskienės mokinių skaitomi eilėraštukai, dainuojamos dainelės, sukurtos pagal jos eilėraščius.

Poetę ir buvimą mokytoją E.Šulinkienę sveikino kolegos, bendruomenės centro pirmininkė G. Žilinskienė, vaikų darželio vaikučiai ir auklėtojos, knygos redaktorė, kultūros centras ir miestelio biblioteka, buvę mokiniai, skaitytojai, dainelių atlikėjai.

E.Šulinskienė labai dėkinga Danutei Aniulienei už knygelės parengimą spausdinimui. Pasak poetės, ji ir toliau kuria eilėraštukus vaikams ir tikisi išleisti dar ne vieną poezijos knygelę, jei tik leis sveikata ir turės finansinių galimybių. E.Šulinskienė yra labai kukli ir nedrįsta prašyti paramos savo kūrybos spausdinimui. Labai džiugu, kad jos eilėraščiai ir pagal juos sukurtos vaikiškos dainelės darosi vis populiaresnės ir nei vienas Gelgaudiškio vidurinės mokyklos pradinukų renginys neapsieina be poetės kūrybos.

E. Šulinskienės gerbėjai naująją knygelę „Gėlytės žiedo paslaptis“ gali įsigyti Gelgaudiškio miestelio bibliotekoje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.