JAV ambasados diplomatai padės įgyvendinti projektą

jav_ataseAsta GVILDIENĖ

Vasario 1 dieną Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje viešėjo Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados Vilniuje kultūros atašė Mrs.Stephany Stone, politikos ir ekonomikos atašė Mr.Seth Hord, programų koordinatorė Mrs.Inga Sidrys. Diplomatai pristatė JAV ambasados Vilniuje vykdomą veiklą, trumpai supažindino su JAV politika, kultūra ir švietimu, papasakojo apie savo darbą diplomatinėje tarnyboje.

Nuotr. Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados Vilniuje kultūros atašė Mrs.Stephany Stone, politikos ir ekonomikos atašė Mr.Seth Hord pažadėjo finansiškai paremti Lukšių Vinco Grybo gimnazijos  ir švietimo įstaigos „Jaunieji amerikiečiai“ bendrą projektą.

Svečius sutiko ir priėmė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė, susitikime dalyvavo rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Vyda Pranckevičienė, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė, gausus Lukšių Vinco Grybo, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijų ir Griškabūdžio bei Kriūkų vidurinių mokyklų mokinių ir mokytojų būrys.
 
„Lukšių Vinco Grybo gimnazijos projektas atvėrė dar vienerius vartus į šios dienos susitikimą. Tai puiki proga susipažinti ir kartu kurti naujas idėjas. Ar gali Žemėje būti ramybė, jei ji nuolat sukasi? Mūsų gimnazija gyvena labai aktyvų gyvenimą. Mes sukamės įvykių sūkuryje. Čia nuolat vyksta seminarai, konferencijos, šventės“, - kalbėjo gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė.

Pabendravę su moksleiviais, susipažinę su  Lukšių Vinco Grybo gimnazijos veikla ir projektais, JAV ambasados diplomatai pažadėjo finansiškai paremti Lukšių Vinco Grybo gimnazijos  ir švietimo įstaigos „Jaunieji amerikiečiai“ bendrą projektą, kuris bus įgyvendinamas šių metų birželio mėnesį.

Su „Jaunųjų amerikiečių“ švietimo įstaiga Lukšių Vinco Grybo moksleiviai susipažino praėjusiais metais spalio mėnesį viešėdami Gretes Unrein mokykloje Vokietijoje, kur po intensyvaus, bet labai įdomaus bendro vokiečių, albanų, amerikiečių ir lietuvių darbo buvo surengtas keturių tautų šou. Taip per šokį, dainą, vaidybą buvo lavinamas vaikų kūrybiškumas, skatinimas pasitikėti savo jėgomis, įgyti patirties. Už savo aktyvią veiklą ir tarptautinius turus JAV bei visame pasaulyje: Europoje, Pietryčių Azijoje, Japonijoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje 1967 metais „Jaunieji amerikiečiai“ buvo apdovanoti Oskaru.

Pasak N.Šapolienės, unikali ir labai spalvinga „Jaunųjų amerikiečių“ švietimo iniciatyva - muzikiniai turai. Tai – dainavimo ir šokio šou, supažindinantis su įvairiais žanrais ir stiliais (baletas, hip hopas, šiuolaikinis šokis, džiazas, rokas ir t.t.). Darbo tikslas – pasitelkiant meną suteikti moksleiviams pasitikėjimo savimi ir plėtoti jų kūrybines galias. Taip ugdomas gebėjimas dirbti komandoje, disciplinuotas mąstymas, skatinamas savigarbos jausmas.

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorė sako, kad svarbų vaidmenį šiame projekte atlieka įvairių kultūrų susitikimai ir lingvistinės kompetencijos, ypač anglų kalbos, plėtra. Be to, „Jaunųjų amerikiečių“ darbas yra labai įdomus, novatoriškas, motyvuotas. Čia nepropoguojama politika, ideologija ar religija – visa veikla susijusi su švietimu, kūryba ir menu. Po užsiėmimų su „Jaunaisiais amerikiečiais“, pasak N.Šapolienės, daugelyje mokyklų buvo imtasi iniciatyvos – atsirado naujų teatro grupių, šokio būrelių, teigiamai pasikeitė mokinių elgesys ir noras mokytis.

N.Šapolienė nuoširdžiai džiaugiasi, kad idėja paprašyti JAV ambasados Vilniuje pagalbos, buvo išgirsta ir palaikyta, o atvykę diplomatai bendram lietuvių ir amerikiečių projekto įgyvendinimui pažadėjo realią finansinę paramą. Koks bus jos dydis, šiandien dar neįvardijama, tačiau ji leis bendram kūrybiniam darbui Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje suburti net 500 moksleivių iš Latvijos, Rusijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.