Jaunimo dienoje – daugiau nei pusė tūkstančio jaunuolių

jaunimo_dienosBirželio 9 dieną Šakiuose vyko Šakių dekanato Jaunimo diena „Nugalėk blogį gerumu“, skirta ateinančiais metais vyksiančių Lietuvos jaunimo dienų Kaune pasiruošimui. Jaunieji savanoriai užregistravo daugiau nei 400 į renginį atvykusių jaunuolių , tačiau vėliau jų skaičius dar padidėjo ir manoma, kad Jaunimo dienoje dalyvavo iki 700 žmonių.

Nuotr. Egzorcisto S.Bitkausko paskaita „Angelai, demonai ir okultizmas“ sulaukė didžiausio jaunų žmonių susidomėjimo.

Pasak Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios klebono Sigito Matusevičiaus, tai jau antroji tokia šventė, kurią jaunimui suorganizavo Šakių dekanatas. „Pirmoji Jaunimo diena Šakiuose vyko prieš penkerius ar šešerius metus, - pasakojo klebonas. – Ši šventė – tarsi pasiruošimas Jaunimo dienoms, kitais metais vyksiančioms Kaune ir startas į Pasaulio jaunimo dienas, kurios tais pačiais metais vyks Brazilijoje. Manau, ateityje būtų naudinga kasmet dekanate rengti tokias šventes, nes jos stiprina jaunų žmonių tikėjimą ir vienybę. Jie ne tik kartu meldžiasi, bendrauja, kartu būna, bet ir suranda naujų bendraminčių, susidraugauja.“

Jaunimo dienos prasidėjo rimtomis konferencijomis: „Angelai, demonai ir okultizmas“, „Šeima (ne) man“, „2500 km pėsčiomis“, „Nuodėmė ir išpažintis“ ir „Kodėl tikiu?“, kurias kiekvienas dalyvis galėjo pasirinkti pagal labiausiai jam rūpimus klausimus. Visiems jaunuoliams buvo parodytas filmas „Nuostabus planas“, pasak S.Matusevičiaus, liudijantis , kad tikėjimas daro stebuklus -  jauni žmonės, sergantys, rodos, tikrai nepagydomomis ligomis, pasveiksta melsdamiesi ir bendraudami su Dievu.
 
Nors visos konferencijos buvo labai įdomios, daugiausiai jaunų žmonių pritraukė Vilkaviškio vyskupijos egzorcisto Sigito Bitkausko paskaita „Angelai, demonai ir okultizmas“.  Klebonas jaunimui pateikė daug naudingos informacijos apie piktąsias dvasias ir pirmuosius šėtono apsėdimo požymius, pasakojo daug tikrų atsitikimų iš savo asmeninės patirties darant egzortus, skatino daugiau pasitikėti Dievu, o ne ekstrasensais ir būrėjais. Taip pat kreipėsi į jaunus žmones, prašydamas jų prisidėti prie bendrų katalikiškų maldų už į Lietuvą atvykstantį šėtoniškąjį Merlyn Menson.    

Po paskaitų jaunuoliai dalyvavo Šv.Mišiose,  su vyskupu Rimantu Norvila šventė Eucharistiją, o vakare šoko ir šnekučiavosi J.Lingio parke jiems surengtame koncerte. Taip pat jie stebėjo Krikščioniškojo teatro pasirodymą, klausėsi Alytaus oranžinio choro, Vudžio, Anatolijaus, Grūdo ir Barto atliekamų dainų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px