Cirko artistai šią vasarą neatostogauja

cirko stovyklaVasara – atostogų metas. Tačiau Šakių cirko studijos „Šypsena“ artistai šią vasarą apie poilsį net nesvajoja. Vadovai Itana ir Raimondas Januševičiai jiems suorganizavo nemokamas choreografijos ir gimnastikos pamokas.
 
Nuotr. Choreografė M. Kurtčijanc – Kurtinaitienė lavina gražius artistų judesius ir moko klasikinio šokio paslapčių.
 
Pasak I.Januševičienės, vaikams išreiškus norą ir vasaros atostogų metu lankyti cirko studijos užsiėmimus, nusprendėme to laiko veltui nešvaistyti, o surengti jiems labai naudingas nemokamas choreografijos ir gimnastikos pamokas. Jas cirko artistams veda tikrų tikriausios šių dalykų asės – Vilkaviškio baleto studijos choreografė Margarita Kurtčijanc – Kurtinaitienė ir Ignalinos sporto mokyklos akrobatikos specialistė Marina Grigorjeva.

Kai atvykome pažiūrėti, ką cirko artistai veikia vasaros metu, patekome tiesiai į M. Kurtčijanc – Kurtinaitienės pamoką. Ji, siekdama išlavinti gražius artistų judesius, vaikus moko klasikinio šokio paslapčių. Choreografė be galo patenkinta savo mokiniais, nes, pasak jos, jau po trečio susitikimo jie suprato, ką turi daryti. „Šaunuoliai, - gyrė specialistė. – Tik turi daug savarankiškai dirbti, nes aš atvažiuoju tik kartą per savaitę. Judesius jiems tenka šlifuoti patiems. Čia toks darbas, kurį būtina daryti kasdien.“

„Iš tiesų, vaikams sunku, - pripažino cirko studijos „Šypsena“ vadovė. – Jie kasdien mokosi po keturias valandas ir tai tikrai nėra lengva, tačiau būtina, nes šitų dalykų mes patys išmokyti negalime. Gauti tokias pamokas nemokamai - didelė vertybė.“ Be to, vaikai ne tik daro tempimo ar baleto pratimus prie specialiai tam įrengtų lygiagrečių, jie sportuoja, šlifuoja savo pasirodymus. O jų artimiausiu metu tikrai netruks. Visai netrukus jie išvyks į pasirodymus Lenkijoje ir  Rusijoje, o jei pavyks, rudenį apsilankys ir egzotiškoje Kinijoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.