Ritinių bendruomenė šventė tradicinę Sūrių šventę

Liepos 20 dieną Ritinių bendruomenės centras rinkosi jau į keturioliktąją Sūrių šventę. Nors oras ir nedžiugino – lietus išblaškė šventės dalyvius, tačiau tradicijų neatsisakyta. Kaip ir kasmet, buvo pagerbtos visos šventėje dalyvavusios sūrių spaudėjos, išrinktas Sūrių sūris, svečiams iš Mosėdžio ir Vilniaus pristatyta „Sūrių namų“ edukacinė programa.
 
Pasak Ritinių bendruomenės centro pirmininko Kęstučio Kasperavičiaus, viskas būtų buvę labai puiku, jei šventės nebūtų sugadinęs lietus. „Kadangi bendruomenės centro namuose dar vis vyksta remonto darbai, teko išsiskaidyti į kelias grupeles, - pasakojo pirmininkas. – Tačiau geros nuotaikos netrūko, o didžioji sūrių dalis buvo išparduota dar oficialiai šventei neprasidėjus.“

Su savo sūriais į šventę atskubėjo Girdžių bendruomenės centro (Jurbarko raj.) atstovai, tačiau geriausia sūrininke, komisijos sprendimu, pripažinta mūsų krašto sūrių gaminimo specialistė - ritiniškė Marytė Dubauskienė. Jos sūrį komisijai pristatė marti Lina Dubauskienė – jau keturiolika metų pati spaudžianti sūrius. „Sūrių namų“ virtuvėje Elena Kavaliauskienė ir Janina Ilgūnaitienė svečiams demonstravo saldinio sūrio gaminimo vingrybes. Čia vis dažniau į Ritinius atvykstantiems interesantams pristatoma ir keptų sūrių gamybos specifika.

Ritinių bendruomenės centras šiemet pirmą kartą dalyvauja Lietuvos automobilių direkcijos rengiamame bendruomenių eismo saugumo projekte, kurį pristatė E.Kavaliauskienė. Ji meistriškai suvaidino kaimo žmonėms įprastą vaizdelį – iš laukų su pilnomis pieno kanutėmis dviračiu parminančią kaimo moteriškę. Šventės dalyviai turėjo atspėti, kokias taisykles ji pažeidė. Tiems, kurie atsakė teisingai, J. Ilgūnaitienė dalijo saugaus eismo priemones – atšvaitus bei liemenes.

Nors oras ir pabjuro, tačiau liūdėti neleido kaimo kapelos „Santaka“ (Jurbarkas) armonikieriai, energingai muzikavę visos šventės metu, net tada, kai pliaupė lietus ir nebuvo kam klausytis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.