Paminėjo Pagyvenusių žmonių dieną

pagyvenusiu sventeSima KAZARIAN
 
Penktadienį Šakiuose paminėta Pagyvenusių žmonių diena. „Ačiū, kad jūs čia, kad glaudžiamės arčiau vienas kito“,- tarė susirinkusiems senjorams Šakių pagyvenusių žmonių ir II Pasaulinio karo veteranų organizacijos pirmininkas Jonas Bosas.
 
Nuotr. Pagyvenusių žmonių dieną rajono senjorai sutiko kultūros centro salėje. Jiems daug kartų buvo linkima sveikatos.
 
J. Bosas paskaitė eilių apie senatvę, kad nesustabdomas laiko ratas skuba jaunystę iškeitęs į senatvės išmintį. „Pabūkime ilgiau kartu ir pagyvenkime dar, nors vis mažiau lieka ateities ir daugiau praeities“,- kalbėjo J. Bosas, kuris papasakojo ir Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos įkūrimo istoriją, iš kurios jis ir Albina Skladienė gavo Padėkos raštus.

Savo kalbą J. Bosas užbaigė triskart palinkėdamas sveikatos ir prašydamas Dievo palaimos visiems pagyvenusiems žmonėms. Sveikatos linkėjo ir visi kiti svečiai, atvykę pasveikinti senjorų. Rajono meras Juozas Bertašius teigė, kad džiaugiasi ir didžiuojasi visais senjorais. „Padėkite vaikams nepalūžti, susivaldyti, kaip patys tai sugebate, nes perėjote sunkų gyvenimo kelią. Mes niekad neatsakome jums: sugalvojote važiuoti – važiuokite, sugalvojote baliavoti – baliavokite. Kitiems galima atsakyti, jums – niekada. Labai vertinu dabartinį jūsų vadovą J. Bosą, kuris niekada nesako: „Pavargau“. Tu, Jonai, dar esi jaunas, kai būsi 105 –erių – galėsi ilsėtis. Su tavimi gera bendrauti, tu žinai, kaip prieiti, kaip paprašyti“,- gyrė meras organizacijos pirmininką ir linkėjo, kad senjorų gyvenimo netemdytų tamsa, o visą žemišką gyvenimą lydėtų šviesa.

Su gėlėmis ir šakočiu pagyvenusius žmones atskubėjo pasveikinti Seimo narys Mindaugas Bastys, Socialinės apsaugos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė ir kitų įstaigų ir organizacijų atstovai. Padėkos raštus nuo mero įteikė Rima Rauktienė. Jais už nuoširdų darbą organizacijoje apdovanota Danutė Liudžiuvienė, Marija Žemaitienė, Irena Spranaitienė, Liuda Gailienė, Jūratė Navickienė ir Jonas Bosas.

Pora valandų pabuvę Kultūros centro salėje, pažiūrėję saviveiklininkų pasirodymus, visi susirinkusieji ėjo į Svetainę, kur galėjo sušilti, pasivaišinti, smagiai kartu pasibūti ir pasivaišinti Seimo nario Mindaugo Basčio šakočiu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.