Eurobusas aplankė ir Šakius

eurobusasPo Lietuvos miestus ir miestelius šiuo metu keliaujančio Eurobuso tikslas – informuoti gyventojus svarbiausiais su euro įvedimu susijusiais klausimais.
 
Nuotr. Prie Šakių rotušės įsikūrusi Eurobuso specialistų komanda kvietė šakiečius išbandyti jėgas žaidime „Euroekspertas“, dalijo ne tik informacinę medžiagą, bet ir prizus.  
 
Žmonės gali sužinoti ne tik kur, kada ir kaip reikės išsikeisti litus į eurus, bet ir pamatyti, kaip atrodys euro banknotai, pasitikrinti savo žinias apie kitas euro zonos šalis. Kaip žinome, euras mūsų šalyje įvedamas nuo 2015 metų sausio 1 dienos,-  Lietuva taps devynioliktąja euro zonos nare.     

Informacinę kampaniją Lietuvoje vykdantis Eurobusas praėjusią savaitę, spalio 24-ąją, lankėsi ir Šakių rajono savivaldybėje. Finansų ministerijos inicijuotą projektą vykdanti specialistų komanda pirmiausia pasisvečiavo Kudirkos Naumiestyje, vėliau užsuko į Šakius, apsilankė Gelgaudiškyje. Kaip sakė Eurobuso koordinatorė Simona Maknickaitė, šakiečiai  pakankamai aktyviai domisi euro įvedimo tvarka. „Stengiamės atsakyti į visus rūpimus klausimus, pateikiame žmonėms konkrečių pavyzdžių, organizuojame viktorinas, žaidimus“,- teigė S. Maknickaitė. Ne vienas smalsesnis šakietis savo žinias pasitikrino dalyvaudamas viktorinose bei interaktyviame žaidime „Euro ekspertas“.

Planuojama, kad iki šių metų lapkričio mėnesio pradžios Eurobusas aplankys visas 60 Lietuvos savivaldybių, kur skirtingose savivaldybių vietose surengs po 3 renginius. Iš viso bus surengta apie 180 susitikimų su šalies gyventojais.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px