Jurgis Brėdikis – vertinkime ne tik kūną, bet ir sielą

bredikisRita PLAUŠINAITYTĖ  
 
Birželio 3 d. Šakių ligoninėje svečiavosi akademikas, kardiochirurgas Jurgis Brėdikis. Jis pristatė savo knygą „Kitokiu žvilgsniu“. Šis kūrinys – tai šeštoji jo beletristinė knyga. Čia pateikiamas jo požiūris į pasaulį, visatą, kalbama apie žmogaus esybės dvasinį gydymą.  
 
Nuotr. Šeštoji Jurgio Brėdikio knyga - tai kitoks jo žvilgsnis į dvasinį žmogaus pasaulį, verčiantis susimąstyti apie nesuprantamų ir dar neišaiškintų reiškinių realumą.
 
Pažiūrėkime į žmogų kitaip
 
Visą gyvenimą paskyręs medicinai profesorius dabartinį savo gyvenimo etapą apibūdina kaip dalijimąsi žinojimu. Jis skaito paskaitas visuomenei, rašo knygas.

„Kitokiu žvilgsniu“ – jau ne pirmoji J. Brėdikio beletristinė knyga. Tai autoriaus apmąstymų apie gyvenimą apibendrinimas, pasiremiant kvantinės fizikos, holografijos, virpesių-rezonanso dėsniais, ląstelių DNR ir kitais naujausiais mokslo atradimais bei pripažintais autoritetais. Tai kitoks mokslininko žvilgsnis į nefizinį žmogaus pasaulį, verčiantis susimąstyti apie nesuprantamų ir dar neišaiškintų reiškinių realumą, apie žmogų kaip Visatos dalį, apie žmogaus subtiliąsias energijas ir jų sąsajas su Visatos informaciniu-energiniu lauku, apie pasąmoninę informacinę komunikaciją, pradedant nuo ląstelės DNR iki globalaus lygmens.

Knygoje kalbama apie tai, kas domina kiekvieną: apie visuotinę nelygybę ir matricas, kurios valdo mus, apie meilės ir gėrio dėsnius, proto ir širdies darnos energiją, dvasingumą ir tikėjimą, apie holistinį-energinį gydymą, apimantį fizines, mentalines, emocines, dvasines sferas ir nepaprastas vidines savigydos galias. Kalbėdamas apie energinį gydymą autorius ypač išskiria minčių, vaizdinių ir dvasinio poveikio būdus.
 
Į tikėjimą atvedė supratimas

Kaip sako knygos autorius, veikiausiai ši knyga yra jo mylimiausia palyginti su anksčiau išleistomis todėl, kad į ją sudėtas ilgus metus trukę moksliniai tyrimai, analizės ir asmeninė patirtis. J. Brėdikis ją rašė kiekvieną dieną – kūryba buvo virtusi kasdieniu darbu. Autorius pats stebisi – knyga sulaukė nemažai susidomėjimo, išleistas jau antrasis tiražas (vienas tiražas – 800 egzempliorių), gali būti, kad prireiks ir trečiojo.

„Čia mano paskutinė knyga, į kurią sudėjau visus apmąstymus. Ja tarsi parodau savo kelią nuo ateizmo iki tikėjimo. Bet į tikėjimą mane atvertė ne kunigai ar bažnyčia, o supratimas, kad savaime viskas nesusikūrė“, – sako akademikas.

Žmogiškasis faktorius

Šioje knygoje autorius norėjo į viską pažvelgti ne kaip gydytojas, bet kaip žmogus, pasinaudodamas naujausiais mokslo laimėjimais, kvantine fizika, holografijos virpesių-rezonanso dėsniais, paskutiniaisiais DNR atradimais ir, kaip sako autorius, tai jį verčia visai kitaip pažiūrėti ir į mediciną, ir į žmogų.

„Juk norim to ar ne, žmogus yra tarp dangaus ir Žemės, energetinė būtybė“, – sakė profesorius.

Daugelį metų operavęs širdis gydytojas nusprendė į mediciną pažiūrėti visiškai kitaip.

„Man, kaip gydytojui, daug metų žiūrėjusiam į širdį ji buvo operacijos objektas, kaip sakoma, raumens gabalas... Bet dabar rūpi ne tik jos anatomija. Ne veltui liaudis sako, kad teisingiausi sprendimai priimamai protu ir širdimi. Taigi knygoje grįžtu prie to, kas buvo žinoma vedose, liaudyje, mistikoje, ezoterikoje, bet anksčiau prie to nebuvo mokslinio priėjimo. Dabar yra“, – aiškino J. Brėdikis.

Anot autoriaus, skirtingai nuo Rytų medicinos, vakarietiškoji į žmogų žiūri daugiau kaip į fizinį objektą ir gydo jį tik fizinėmis priemonėmis: vaistais, operacijomis. Rytų medicinos požiūris holistinis: žmogus yra kūnas, protas ir dvasia-siela.

„Manau, kad šiuolaikinė medicina turi pripažinti, jog yra ir energinė-dvasinė medicina. Žinoma, yra posakis „sveika siela sveikame kūne“, bet siela yra aukščiau, vadinasi, pirmiausia turi būti sveika siela, o tik tada – sveikas kūnas“, – aiškino profesorius.

Kartu su J. Brėdikiu į susitikimą atvyko ir jo bičiulis istorikas, pedagogas Mykolas Fedaravičius. Pastarasis sakė, kad knygos autoriaus asmeniniame gyvenime, jį supančioje aplinkoje galime pamatyti daug sąsajų, susijusių su paskutinės jo knygos gvildenamomis temomis. Anot M. Fedaravičiaus, ši knyga – tai autoriaus kūrinys, kuris veda skaitytojus ir į žinojimą, ir į tikėjimą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.