Padidėjo bedarbių gretos

Praėjusį mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje užsiregistravo 241 naujas bedarbis. Metų pabaigoje iš viso rajone buvo 2055 bedarbiai.

Gruodžio pabaigoje nedarbo lygis rajone pasiekė 11,3 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų. Lapkritį nedarbas rajone siekė 10,1 proc. Visoje apskrityje, paskutiniais duomenimis, nedarbas sudarė 10,7 proc.

Šakių rajone iš 2055 bedarbių 47,4 proc. sudaro moterys, 52,6 proc. – vyrai.
 
Lyginant du paskutinius mėnesius, gruodį užregistruota 32 laisvomis darbo vietomis mažiau. Iš viso – 71. Iš jų neterminuotam darbui – 40, terminuotam – 31. Įsidarbinti pavyko 108 asmenims. Pagal neterminuotas darbo sutartis darbą pavyko gauti 73 bedarbiams, laikinai įdarbinti 35 rajono gyventojai. Per praėjusius metus iš viso įsidarbinti pavyko 1933 asmenims.

Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųstas 31 bedarbis. Daugiausiai (17 bedarbių), nusiųsta mokytis profesijos, šeši įdarbinti pagal remiamo įdarbinimo programas, penki nusiųsti dirbti viešųjų darbų. Su parama darbo vietoms steigti įdarbinti aštuoni asmenys. Veiklos liudijimus gruodžio mėnesį įsigijo 37 bedarbiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.