Veršių bendruomenės perspektyva – didinti veiklos galimybes

versiai bendLina POŠKEVIČIŪTĖ

Veršiai – jauki Sintautų seniūnijos gyvenvietė, kurioje įsikūręs bendruomenės centras užsimojęs ir toliau rūpintis, kad gyvenimas Veršiuose keistųsi į gera. Nuspręsta plėsti bendruomenės patalpas, kurias planuojama pritaikyti jos poreikiams.

Nuotr. Romas Milius ir Laimina Auštrienė rodo patalpas, kurias perėmė ir planuoja jas suremontuoti už rėmėjų lėšas.

Patalpų bendruomenei reikia

Veršių bendruomenės centras įsikūręs 2003 m. Jau aštuoneri metai centro pirmininke išrinkta Laimina Auštrienė, kuriai bendruomenę į užsibrėžtus tikslus vesti padeda aktyvi bendruomenės valdyba. Bendruomenės centras iki šiol pagal panaudos sutartį naudojosi 78,61 kv. m ploto buvusios Beržynų pagrindinės mokyklos patalpomis. Jas bendruomenė suremontavo panaudodama 8 tūkst. 21 eurą projektinių lėšų. Be to, jau seniai kūrė planus, kad nori plėstis, nes vykdo įvairius projektus jaunimo, gyventojų laisvalaikio užimtumui, organizuoja įvairius mokymus. Uždarius mokyklą bendruomenė kreipėsi su prašymu į rajono savivaldybę dėl papildomų patalpų skyrimo. Veršių bendruomenės centrui pagal panaudos sutartį 10 m. laikotarpiui buvo perduotos 415,89 kv. m ploto negyvenamosios patalpos ir kitas ilgalaikis materialus turtas – keli šaldytuvai ir stalai.

Pradėti remonto darbai

Šiandien bendruomenės centre pats darbų įkarštis. Pagal projektą „Bendruomeniškumo skatinimas Veršių bendruomenėje“ pertvarkoma šildymo sistema: jau pastatytas katilas, kaminas.

„Perėmėm buvusias mokyklos valgyklos patalpas, kurios labai apleistos, todėl reikalingas kapitalinis patalpų remontas, kurį numatom daryti iš rėmėjų lėšų. Tikrai norim padėkoti Sintautų pieninei, Zanavykų bankeliui ir UAB „Undraitis ir ko“, kurių dėka šiose patalpose bus įrengta šarvojimo salė“, – pasakojo bendruomenės centro valdybos narys Romas Milius.

„Norime, kad neprapultų paskutinis kultūros židinys kaime, todėl prie bendruomenės centro jungiamės ir biblioteką bei medicinos centrą, kurio paslaugomis tikrai dar naudojasi kaimo žmonės. Turėsime patalpas per du aukštus, kurias bendrai apšildysime, pertvarkysime ir vandens bei kanalizacijos sistemas“, – ūkiškai kalbėjo L. Auštrienė.

Pusė pastato gyvuos, kita pusė – merdės

Buvęs Beržynų pagrindinės mokyklos didžiulis (apie 2000 kv. m) pastatas šiandien dar stovi tvarkingas. Pusėje jo patalpų vyksta gyvenimas, o kitos stovi tuščios. Koks jų likimas, kalbinti pašnekovai nežino.

„Tik uždarius mokyklą jau kūrėm planus, kam galėtume panaudoti nenaudojamas patalpas – norėjom čia įkurti globos instituciją, bet mums rajono valdžia pasakė griežtą „ne“: imkit, sako, tas patalpas, bet ne šiai veiklai“, – nusivylimo neslėpė bendruomenės pirmininkė L. Auštrienė.

Pasak jos, jie rankų nenuleidžia, susitvarkę jau turimas patalpas galvoja ir toliau organizuoti įvairius  renginius kartu su Sintautų kultūros centru, daug dėmesio skirti vaikų ir jaunimo užimtumui – organizuoti stovyklas.

Kalbinti Veršių bendruomenės pirmininkė L. Auštrienė ir valdybos narys R. Milius sako, kad visų planų ir vizijų nenori išduoti, nes paskui dažniausiai jų norus kas nors sužlugdo. Jie pripažįsta, kad nuomonių dėl tokio jų apsisprendimo sulaukė įvairių: „Skeptikų visur yra, mėginsim išsilaikyti patys, savaime suprantama, kad rajono valdžia nuogąstauja, ar nebūsim eiliniai prašytojai.“

Veršių bendruomenė, vienijanti 60 narių, planuoja ir toliau teikti projektus, įsisavinti ES paramos lėšas ir gyventi gražiai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.