Tarybos daugumos koalicinis susitarimas – pasirašytas

koalicija pasirasymas
Nuotr. Koalicinį susitarimą pasirašė (iš kairės) LSDP Šakių skyriaus pirmininkas Viktoras Lebedžinskas ir frakcijos rajono savivaldybės taryboje seniūnas Bernardinas Petras Vainius, TS-LKD frakcijos seniūnė Violeta Simonavičienė ir Šakių skyriaus pirmininkas Edgaras Pilypaitis bei LVŽS Šakių skyriaus pirmininkas Raimondas Januševičius ir frakcijos seniūnas Tomas Skaizgirys.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Penktadienį, birželio 16 d., Šakių savivaldybės tarybos posėdžių salėje trijų partijų – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), Lietuvos socialdemokratų (LSDP) bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Šakių skyrių primininkai bei frakcijų seniūnai pasirašė savivaldybės tarybos daugumos koalicinį susitarimą, pagal kurį dirbs likusią 2017–2019 m. kadencijos dalį.

Prie bendro stalo, kaip įforminta susitarime, siekdami bendro tikslo – kartu dirbti Šakių rajono žmonių labui – praėjusį penktadienį sėdo ir koalicinį susitarimą pasirašė TS-LKD Šakių skyriaus pirmininkas Edgaras Pilypaitis ir frakcijos rajono savivaldybės taryboje seniūnė Violeta Simonavičienė, LVŽS Šakių skyriaus pirmininkas Raimondas Januševičius ir frakcijos rajono savivaldybės taryboje seniūnas Tomas Skaizgirys bei LSDP Šakių skyriaus pirmininkas Viktoras Lebedžinskas ir frakcijos rajono savivaldybės taryboje seniūnas Bernardinas Petras Vainius.

Oficialiai koalicinis susitarimas bus pristatytas birželio 20 d. vyksiančio tarybos posėdžio metu, parašus po susitarimu padės ir kiti valdančiosios daugumos tarybos nariai. Susitarime minima, kad suderinę partijų programines nuostatas, pasirašiusieji įsipareigoja vykdyti 2017–2019 m. Šakių rajono savivaldybės tarybos daugumos veiklos programą. Išlaikydami lygiateisiškumo principą, jie susitarė, kad aukščiausius Šakių rajono savivaldybės postus, be tiesiogiai išrinkto mero, užims šių partijų deleguoti asmenys: mero pavaduotojo – LSDP deleguotas kandidatas (bus teikiama Bernardino Petro Vainiaus kandidatūra), administracijos direktoriaus – TS-LKD deleguotas kandidatas (bus siūlomas verslininkas Dainius Grincevičius), administracijos direktoriaus pavaduotojo – LVŽS deleguotas kandidatas (bus teikiama Ilonos Šeflerienės kandidatūra).

Rajono savivaldybės tarybos komitetų pirmininkų pareigas, kaip rašoma susitarime, užims šių partijų deleguoti tarybos nariai: Finansų ir rajono plėtros – LSDP deleguotas kandidatas (bus siūloma Raminta Bastytė), Ūkio ir verslo – LVŽS kandidatas (bus siūlomas Valdas Stankūnas), Švietimo, sveikatos, kultūros ir socialinių reikalų – TS-LKD deleguotas kandidatas (bus siūlomas Arvydas Šlėderis).

Nors sprendimo projektas jau parengtas ir įvardijamos komitetų sudėtys, tačiau nė viename iš jų kol kas nėra Zanavykų frakcijos deleguotų tarybos narių. Pasak mero, iki penktadienio, kai buvo pasirašinėjama sutartis, Zanavykų frakcija savo kandidatų tikino neįvardysianti. „Draugui“ Zanavykų frakcijos seniūnė Rima Rauktienė sakė, kad komitetų sudėtis aptarta, rokiruotės daug nebus, belikę galutinai suderinti, nes yra išvykusių frakcijos narių. Tai, kad jie viešai neįvardijami, pasak seniūnės, nėra jokio kriminalo ir sąmokslo, nes frakcija buvo gavusi žodinį leidimą apgalvoti ir net pateikti kandidatus prieš tarybos posėdį.

„Svarbiausiems koalicijos klausimams spręsti sudarome koalicijos tarybą, į kurią įeina kiekvienos šį susitarimą sudariusios partijos skyriaus pirmininkas ir frakcijos seniūnas. Įsipareigojame gerbti vieni kitų nuomones, ieškoti teisingiausių sprendimų rajono gyventojų labui ir nevykdyti veiklos, kuri kenktų sėkmingam bendram darbui. Šis susitarimas pasirašytas trimis vienodą galią turinčiais egzemplioriais“, – rašoma koaliciniame susitarime.

Pasak rajono mero E. Pilypaičio, prieš pasirašant susitarimą atsižvelgta ir į metiniame Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės pranešime išsakytas tezes apie politinių partijų stiprinimą, remtasi TS-LKD pareiškimu, kuriuo buvo  pasiūlyta socialdemokratams prisijungti prie valdančiosios daugumos.

Pasak B. P. Vainiaus, derinimai vyko nuo gegužės 11 ar 12 d. ir ėjimas į valdančiąją daugumą su TS-LKD yra visais lygiais išdiskutuotas žingsnis, siekiant bendrų darbų rajono žmonėms. Ir tai, kaip kalbėjo politikas, nėra kažkoks netikėtumas, nes panašių darinių suskaičiuoja bene aštuoniose savivaldybėse. Tad ir valdančioji dauguma, kaip sakė B. P. Vainius, jau dėliojasi darbus ir ruošiasi pirmiesiems ir svarbiems žingsniams. Pasak „valstiečių“ seniūno T. Skaizgirio, penktadienį patvirtinus parašais gimė kūdikis, o kaip jis bus auginamas, priklausys ne nuo kažko kito, o nuo visų pasirašiusiųjų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.