Komiteto nariai – prieš pirmininko pasiūlymus

kontroles komitetas sefleriene
Nuotr. Nors Kontrolės komiteto posėdžio metu buvo siūlyta išklausyti administracijos direktoriaus pavaduotoją Iloną Šeflerienę (teikia raštą) dėl galimai neteisėtų veiksmų vykdant seniūnijų reformą, tačiau siūlymui nepritarta.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Antradienį vykusio savivaldybės Kontrolės komiteto darbotvarkė tik iš pirmo žvilgsnio pasirodė daug žadanti, bet tuoj pat subliūško lyg muilo burbulas. Mat komiteto nariai, be darbotvarkės, nebuvo gavę jokios papildomos informacijos ir atsisakė svarstyti siūlomus klausimus.

Vos prasidėjus posėdžiui jautį už ragų griebė komiteto narė Irena Haase, patikinusi, kad pirmininko M. Tarnausko parengta darbotvarkė su keturiais siūlomais klausimais yra plika nuoga, o pasiruošti klausimų sprendimui ir svarstymui nariai neturėjo jokios galimybės. Motyvas – prie darbotvarkės nė vienu klausimu nebuvo pateikta jokios papildomos medžiagos.

„Apie ką mes galime kalbėti? Jokios medžiagos, jokios informacijos. Negalime net diskutuoti“, –aiškino I. Haase.

Be to, jos nuomone, kai kurie klausimai prieštarauja net Vietos savivaldos įstatymui.

„Nė vienam įstatymo punkte neradau, kad Kontrolės komitetas gali vertinti administracijos darbuotojus“, – sakė tarybos bei komiteto narė, dėmesį atkreipusi į siūlymą pirmuoju klausimu svarstyti ir vertinti administracijos direktoriaus pavaduotojos Ilonos Šeflerienės galimai netinkamus veiksmus.

I. Haase retoriškai teiravosi, o kokie gi tie veiksmai, mat medžiagos apie tai nepateikta.

M. Tarnauskas bandė paaiškinti, kad jis tik siūlo išklausyti I. Šeflerienę jau dėl anksčiau ir spaudoje pasirodžiusių teiginių – esą vykdant seniūnijų pertvarką administracijos direktoriaus pavaduotoja galėjo elgtis netinkamai. Beje, nors ir neprašyta I. Šeflerienė pateikė raštą ir patikino: „Nieko naujo nepasakysiu. Nepadariau nieko, kuo esu kaltinama. Tai buvo išspausdinta ir laikraštyje.“ Beje, I. Šeflerienės pozicija laikraštyje „Draugas“ buvo publikuojama lapkričio 17 d.

Darbotvarkėje M. Tarnauskas siūlė svarstyti klausimą dėl Šakių socialinių paslaugų centro direktorei Vilmai Bielskienei nustatyto pareiginės algos pastoviosios dalies koeficiento. Tačiau I. Haase sakė, jog net neaišku, o kas negerai ar gerai su tais koeficientais, mat irgi jokio supažindinimo su siūlomu klausimu nesulaukta. Jau posėdžio metu M. Tarnauskas priminė, kad šis paklausimas ne naujiena, klausimas dėl mažo V. Bielskienės algos koeficiento keltas jau ankstesniuose Kontrolės komiteto posėdžiuose. Neva turėjo būti gautas paaiškinimas ar atsakymas iš administracijos, kodėl tokia situacija. Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė sakė, jog atsakymą ji pateikė, tačiau nebuvo įvardyta, kam konkrečiai, o adresato, kaip galima suprasti, tas paaiškinimas taip ir nepasiekė.

„Posėdis neparuoštas ir nėra čia ką kalbėti“, – ne kartą akcentavo I. Haase.

M. Tarnauskui ji patarė, jei atsakymai negaunami, pačiam pasidomėti, kodėl taip yra, o tik paskui traukti klausimus į darbotvarkę ir siūlyti svarstyti. M. Tarnauskas argumentavo, kad jis administracijoje nedirba, o susikalbėti ir gauti atsakymus esą ne taip lengva.

Visgi I. Haase laikėsi savo ir siūlė komiteto posėdžio metu svarstyti vienintelį klausimą dėl kontrolės ir audito stebėsenos ataskaitos. Taip ir buvo padaryta, mat I. Haase, Martinas Eimutis ir Tomas Skaizgirys balsavo prieš komiteto pirmininko M. Tarnausko pasiūlytą darbotvarkę ir pritarė I. Haase išsakytoms mintims.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.