Klausimų daugiau nei atsakymų

Birželio 22 d. rajono savivaldybės tarybos narys Valdas Stankūnas kreipėsi į savivaldybės administraciją ir Šakių seniūnijos seniūną Dalių Jasevičių su prašymu paaiškinti, kodėl taip brangiai kainavo „Varpo“ mokyklos stadiono tribūnos nugriovimas bei kokiu pagrindu buvo pasirinktas darbų rangovas.

Pasak V. Stankūno, seniūnas viešai yra sakęs, kad minėto objekto nugriovimas savivaldybės biudžetui atsiėjo apie 7 tūkst. eurų. Tarybos nariui kilo elementarus klausimas, kodėl seniūnija nenugriovė šio statinio tokiu pačiu būdu, kaip prieš dvejus metus buvo nugriauta miesto šaudykla, t. y. pačios seniūnijos pastangomis. Kokiu pagrindu pasirinktas darbus atlikęs rangovas? Šiuos klausimus ir prašymą raštiškai atsakyti per tris darbo dienas seniūnui D. Jasevičiui tarybos narys pateikė dar praėjusį penktadienį, kai vyko tarybos posėdis. Taip pat buvo paprašyta seniūno pridėti prie paaiškinimo darbų sąmatos kopiją ir darbų priėmimo akto kopiją. Kaip žinia, darbus atliko UAB „Hidrokesta“. Tačiau, kaip trečiadienį 15.30 val. informavo V. Stankūnas, jis jokio atsakymo dar nebuvo gavęs.
 
Praėjusį pirmadienį laikraštis „Draugas“ teiravosi ir seniūno D. Jasevičiaus, kodėl tiek daug kainavo tribūnos nugriovimas, tačiau seniūnas į šį klausimą atsakymo neturėjo. Kaip anksčiau yra minėjęs redakcijai, kalbėdamas apie tribūnos nugriovimą, esą šį kartą statiniui griauti buvo nuspręsta pasisamdyti didesnę įmonę, nes seniūnija neturi tokios technikos ir darbo jėgos, kad būtų pajėgi per trumpą laiką atlikti šį darbą.

Avarinės būklės arba nenaudojamų pastatų nugriovimo klausimas mūsų mieste yra gan opus. Dar du pastatai, kuriuos jau seniai reikėtų nugriauti, stūkso VšĮ Šakių ligoninė kieme. Ten esančius pastatus rajono taryba dar 2011 m. pripažino nereikalingais ir rekomendavo nugriauti, tačiau jie tebestovi šiandien. Viename iš ligoninės kieme esančių avarinių pastatų neseniai įsikūrė labdaros ir paramos fondas „Gera dalytis“, kitas lyg vaiduoklis per langus gąsdina mažuosius ligoninės pacientus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.