Projektinių pasiūlymų taip ir nesulaukė


lithidro2

Gegužės 7 d. Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje vyko viešas projektinio pasiūlymo dėl hidroelektrinės ir užtvankos ant Šešupės kranto statybų pristatymas. Per penkias dienas UAB „Lithidro“ projektinius pasiūlymus turėjo pateikti savivaldybei, tačiau iki šiol jokių dokumentų savivaldybė negavusi. Be to, vyksta ir teisiniai ginčai.

 Nors išsamiai su projektiniais sprendiniais gegužės 7 d. susirinkusius supažindino UAB „Hidroterra“ inžinerinių statinių projektavimo skyriaus vadovas Laimontas Jakštas, apie planus kalbėjo iš savivaldybės užtvanką išsinuomojusios UAB „Lithidro“ vadovas Edvardas Griškelis bei bendrovės atstovas Kazimieras Baltrūnas, tačiau pažadai, kad projektiniai pasiūlymai per penkias dienas nuguls ant savivaldybės stalo, ir liko pažadais. Beje, kaip ir pažadai pastatyti hidroelektrinę.

Šią situaciją komentuodamas meras Edgaras Pilypaitis spaudos konferencijos metu aiškino, kad savivaldybė yra suinteresuota, kad projektas vyktų, bet jis jau nevyksta kone dvidešimtmetį. Meras prisiminė, kad tarybos nariai, darkart patikėję įmone, 2017 m. balandį pakeitė sutartį, tačiau dabar pripažįsta, kad „sutartinių įsipareigojimų vykdymas pakibęs ant plauko“. Galima priminti, kad pagal paskutinius sprendimus UAB „Lithidro“ hidroelektrinę pastatyti turėtų iki 2019 m. gegužės 12 d. Tačiau... į užtvanką pretenduojantys ir šašlykinę įsigiję tauragiškiai Remigijus Balašaitis su žmona laikosi pozicijos, kad jiems priklausantis pastatas ir jo požeminė dalis yra sudėtinė užtvankos dalis, todėl bet koks savivaldybės sprendimas iš principo nieko nereiškia. Be to, gegužės 17 d. prasidėjo teisiniai ginčai, kur ieškovas Remigijus Balašaitis ir jo sutuoktinė prašo naikinti ilgalaikę savivaldybės nuomos sutartį su UAB „Lithidro“ bei be konkurso sudaryti sutartį su jais. Taip pat prašoma naikinti 2000 m. teritorinio planavimo dokumentus.

Pasak savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Jūratės Šneideraitienės, dabar byla bus nagrinėjama Kauno apygardos administraciniame teisme, kaip nusprendė teisėjų kolegija. Tiesa, ieškovai iki liepos 5 d. turėjo patikslinti savo reikalavimus, tačiau, pasak J. Šneideraitienės, kol kas savivaldybės administracija jokių patikslinimų negavusi. Kol kas neaišku, kada vyks artimiausias teismo posėdis.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px