Rekonstrukcijos trūkumai pamažu taisomi

laima kudirkos naumiestis
Nuotr. Kudirkos Naumiesčio kultūros centro direktorė Laima Mockevičienė džiaugiasi, kad išgražintos sienos, nuo pelėsio išgelbėtos salės kėdės, šalinami ir kiti defektai.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Kudirkos Naumiesčio kultūros centro rekonstrukcijos darbų defektų šalinimas yra įpusėjęs. Po atnaujintą, kvepiantį dažais kultūros centro pastatą vedžiojanti jo direktorė Laima Mockevičienė sako, kad dabar pastatas atrodo taip, kaip turėjo atrodyti iš karto po rekonstrukcijos, ir viliasi, kad ateityje jokių statybos defektų daugiau neišlįs.

Prieš ketverius metus rekonstruoto Kudirkos Naumiesčio kultūros centro pastato statybos darbų defektus šalinantys įmonės UAB „Reverstus“ (anksčiau buvusios „Verslo bitės“) darbuotojai pluša nuo gegužės pradžios. Direktorė rodo perdažytas beveik visas pastato vidines sienas, sutvarkytus lauko ir vidaus laiptus, sutvarkytą stogą, scenos grindis ir kitus rangovų jau atliktus darbus. Kaip sako pati L. Mockevičienė, dar liko sutvarkyti du stambius dalykus – ventiliacinę sistemą ir šildymo katilus, kad pastate žiemą būtų normali temperatūra ir nereikėtų, kaip iki šiol, šildytis elektrinėmis krosnelėmis. Direktorės teigimu, po pastato rekonstrukcijos vienas katilas iš viso neveikė.

Beje, ir po rekonstrukcijos defektų šalinimo ne visos problemos pastate bus išspręstos. Vienas iš pagrindinių keliančių susirūpinimą dalykų – tai per aukštas balkono atitvaras, už kurio atsisėdęs žiūrovas gali matyti ne sceną, o tik salės lubas ir šviestuvus. Dėl per aukšto atitvaro kultūros centro darbuotojai negali naudotis čia pat balkone esančiomis aparatinės patalpomis, nes iš jų nesimato scenos. Tad Laima Mockevičienė sako, kad nieko nebus, vėl reikės statyti pastolius salėje ir nugriauti kažkiek centimetrų balkono atitvaro.

„Ateityje reikėtų ir visą sceną nugriovus perstatyti, nes tų medinių grindų jau taip neis sutvarkyti, kad jos būtų tinkamos“, – dalinasi ateities vizijomis L. Mockevičienė.

Vedžiodama po pastatą ir rodydama ištaisytus defektus, direktorė džiaugėsi, kad sienos perdažytos ne tik kosmetiškai – kai kur reikėjo jas tvarkyti iš pagrindų. Sienos, anot direktorės, pradėjo irti tikriausiai dėl to, kad pastato pamatai yra iš akmeninių riedulių, susidarė kondensatas ir tam nepritaikytos sienos pradėjo skilinėti.

Kultūros centro darbų ir defektų šalinimo techninę priežiūrą vykdantis UAB „Šakių komunalinis ūkis“ inžinierius Giedrius Pulokas sako, kad po ilgų derybų su įmonės atstovais pavyko susiderėti dėl pačių stambiausių defektų pašalinimo. Kaip sako inžinierius, ne vieną kartą su įmonės atstovais vykusių diskusijų metu buvo išsiaiškinta, kad ne dėl visų defektų buvo kalti rangovai. Tiesiog paaiškėjo, kad keletas svarbių dalykų nebuvo įtraukta darant pastato rekonstrukcijos projektą. Tad po ilgų derybų su rangovais vis dėlto buvo aiškiai sudėlioti prioritetai, ką įmonė privalo sutvarkyti. Galima tikėtis, kad daugiau kaip 630 tūkst. eurų atsiėjusi pastato rekonstrukcija nenueis perniek.

Defektus šalinti po stambių objektų rekonstrukcijos rajone jau tampa įprastu reikalu. Visai neseniai, dar gegužės mėnesį, prie derybų stalo buvo susirinkę rajono savivaldybės ir Zyplių dvaro rekonstrukciją atlikusios UAB „Vilungės“ atstovai. Buvo sutarta, kad iki birželio pabaigos bus pašalinti dvaro kairiosios ir dešiniosios oficinų bei virtuvės išorinių sienų defektai. Bendrovė buvo įsipareigojusi taip pat sutvarkyti oficinų stogų apdailą apie kaminus. Kaip sakė Lukšių seniūnas Vidas Cikana, minėta bendrovė darbavosi dvare ir sienos jau sutvarkytos, tačiau kaminai dar laukia savo eilės.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px