Kam ta sutartis, jeigu galima ir be jos?

sintautu akademija
Nuotr. VšĮ „Sintautų akademija“, įsikūrusi Sintautų kultūros centro pastato kairiajame korpuse, kol kas naudojasi valstybiniu turtu be jokios sutarties, nes jos vadovas Vitas Girdauskas vis dar nėra jos pasirašęs.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

VšĮ „Sintautų akademija“, kuriai vadovauja Vitas Girdauskas, Sintautų kultūros centre esančiomis patalpomis vis dar naudojasi nelegaliai. Tai paaiškėjo praėjusio seniūnų pasitarimo metu, kai savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius paklausė Sintautų seniūnijos seniūno Kęstučio Birbilo, ar V. Girdauskas minėtose patalpose vykdo veiklą ir ar ketina pasirašyti su savivaldybės administracija nuomos panaudos sutartį.

VšĮ „Sintautų akademija“, įkurta dar 1998 m., naudojosi Sintautų kultūros centro patalpomis daug metų. Pagal kadaise sudarytą nuomos sutartį, kaip aiškina K. Birbilas, netgi nėra aišku, kurios tiksliai patalpos šios įstaigos yra nuomojamos, nes sutartyje buvo įrašyta, kad minėta įstaiga nuomojasi apie 400 kv. m kultūros centro ploto. Kaip žinia, rajono taryba dar šių metų gegužės 25 d. priėmė sprendimą, pagal kurį su VšĮ „Sintautų akademija“ vadovu reikėtų pasirašyti naują panaudos sutartį, tačiau lig šiol V. Girdauskas į savivaldybę nesikreipė ir jos nepasirašė. Anot seniūno, „Sintautų akademija“ su sutartimi ar be jos vis tiek vykdo ūkinę veiklą minėtose patalpose. Kaip žinia, ten yra apgyvendinti UAB „Šilutės polderiai“ darbininkai, kurie šiuo metu rekonstruoja Šakių miesto skverą, taip pat tose patalpose apsigyvena įvairių plenerų dalyviai ir pan. Pagal gegužės mėnesio rajono tarybos sprendimą, naujoje sutartyje būtų numatyta, kad viešajai įstaigai savivaldybė perduoda laikinai neatlygintinai valdyti ir naudoti pagal panaudos sutartį 10-ties metų laikotarpiui rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausančias ir šiuo metu rajono savivaldybės administracijos patikėjimo teise valdomas 159,42 kv. m ploto negyvenamąsias patalpas, kuriose būtų vykdomos „Sintautų akademijos“ įstatuose šiuo metu numatytoms funkcijos (išskyrus ūkinę komercinę veiklą). Neoficialiais duomenimis, akademijos vadovui netinka tai, kad pagal naują sutartį su savivaldybe jam neleidžiama tose patalpose vykdyti ūkinės komercinės veiklos, kuri šiuo metu vis tiek yra vykdoma (patalpos yra išnuomotos minėtos įmonės darbuotojams). Tačiau V. Girdauskas žadėjo Sintautų seniūnui spalio 5 d. pateikti naujai pasirašytą sutartį su savivaldybe, kitaip seniūnas gali imtis veiksmų – sankcijų prieš akademijos vykdomą veiklą ir jos vadovą. Seniūnų pasitarimo metu rajono mero pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius patarė seniūnui pirmiausia imtis ekonominių sankcijų, t. y. minėtose patalpose, kur yra įsikūrusi akademija, atjungti vandenį ir elektrą. Gal būt tokios ekonominės „paskatos“ priverstų V. Girdauską naujai persirašyti turto panaudos sutartį. Laikraščio „Draugas“ žiniomis, spalio 5d. Sintautų seniūnui K. Birbilui nebuvo pateikta jokia pasirašyta oficiali sutartis. Pasiteiravus paties V. Girdausko, kodėl yra delsiama pasirašyti sutartį su savivaldybe dėl nuomos, akademijos vadovas sako, kad dar prieš tarybai tvirtinant sprendimą jis buvo pranešęs savivaldybės administracijai, kad sutartį reikia taisyti, nes jų viešoji įstaiga vykdo ūkinę veiklą, tai nėra labdaros organizacija, kurios veikla būtų neatlygintina.

„Tiek prekyba kalendoriais, tiek plenerų finansinis rėmimas, tiek drobės ir visa kita – tai yra mokama, todėl mūsų akademija jau vykdo komercinę veiklą, todėl numatytoje sutartyje reikia koreguoti punktą, kuriuo jie neleidžia to daryti“, – aiškina V. Girdauskas.

Taip pat vadovas sako, kad artimiausiu metu dar kartą jis kreipsis į savivaldybės administraciją, prašydamas pakoreguoti tą būsimą sutartį ir tada ją žada pasirašyti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.