Šakius puošia naujas ženklas

sakiai mantas
Nuotr. Nuo penktadienio savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus architekto Manto Paketurio sukurtas Šakių miesto ženklas pasitinka atvykstančius į miestą nuo Kauno pusės.


Nuo praėjusio penktadienio miesto gyventojai ir svečiai gali gėrėtis dar vienu nauju miesto architekto Manto Paketurio kūriniu – ties įvažiavimu į miestą nuo Kauno pusės, Girėnuose, ties ąžuolynu, pastatytas metalinis miesto pavadinimas „Šakiai“.
 
Masyvus, apšviestas metalo kūrinys pastatytas šioje vietoje neatsitiktinai. Kaip sako pats projekto idėjos autorius, savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus architektas Mantas Paketuris, ilgai laukta, brandinta idėja pastatyti miesto ženklą ąžuolų pavėsyje buvo gerai apgalvota. Apie tai, kad prie įvažiavimų į miestą atsiras miesto pavadinimas, buvo kalbama jau seniai. Tačiau, anot M. Paketurio, kad mintis virstų kūnu reikia laiko, o nuo pradinės vizijos iki rezultato pats objektas šiek tiek pasikeitė.

„Iš pradžių buvo manoma, kad metalinis ženklas bus pilnaviduris ir apšviestas LED šviestuvais iš apačios, bet vėliau subrandinome šį rezultatą“, – sako architektas.

Ženklas pagamintas kiauraviduris, kurio vidinė dalis yra iš paprasto metalo, o išorinė – iš nerūdijančio plieno. Apšviestas jis bus nuo bendro miesto apšvietimo. Kaip sako pats autorius, idėja yra tokia, kad dvi skirtingos metalo pusės tarsi atspindi rajono veidą – vidinė pusė simbolizuoja praeitį, o nerūdijanti plieno dalis simbolizuoja šviesią ateitį. Pagaminti masyvų metalo kūrinį užtruko gerus du mėnesius, o gaminti jį sutiko privatus metalo apdirbėjas Andrius Vencius iš Kudirkos Naumiesčio. Manoma, kad panašūs miesto ženklai ateityje atsiras prie visų įvažiavimų į miestą. Kaip sako architektas M. Paketuris, šiandien miesto ženklai nėra privalomi kaip riboženkliai, ženklinantys miesto ribą, tai daugiau jau miesto garbės ir prestižo klausimas. Darant šį ženklą projekto autorius norėjo, kad jis ne tik stovėtų ąžuolų paunksmėje, bet ir tarnautų žmonėms – būtų galima prie jo prieiti, pasidaryti asmenukę.

Pylimas ženklo pastatymui buvo supiltas jau anksčiau, jo įrengimas su visais inžineriniais sprendiniais kainavo apie 10 tūkst. eurų, o pats miesto ženklas atsiėjo dar tiek pat.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.