Savo vietą skvere užėmė Kalėdų eglė

kaledu egle
Nuotr. Eglė, augusi prie vieno iš V. Kudirkos g. namų, šiemet buvo perkelta į miesto skverą ir netrukus bus papuošta didžiosioms metų šventėms.


Iki didžiųjų metų švenčių nelikus nė mėnesiui, šalies miestai ir miesteliai suskubo puoštis. Ne išimtis ir Šakiai, nuo savaitės pradžios pradėję miesto gatvėse tikrinti lempučių girliandas, kabinti kalėdinius atributus, o ketvirtadienį į miesto skverą su policijos palyda atgabenta ir pagrindinė miesto eglė.
 
Kaip informavo Šakių miesto seniūnas Dalius Jasevičius, šiemet miesto skvere bus papuošta prie vieno iš V. Kudirkos g. namų augusi 10–12 metrų aukščio sidabrinė eglė. Jis neslėpė, kad žaliaskarę reikėjo nupjauti daug anksčiau – gyventojai jau seniai skundėsi gadinamu stogu ir krintančiais jos spygliais.

„Eglė augo ne vietoje. Ją nupjauti buvo ketinta dar pernai, tačiau gavus kitą ši dar metus liko savo vietoje, – kalbėjo D. Jasevičius. – Nupjovėme pačiu laiku, nes paaiškėjo, jog eglė jau pradėjusi džiūti, tad dar po metų būtų netikusi kalėdiniams pasipuošimams.“

Pasak seniūno, puošiasi Kaunas, Vilnius ir Šakiai negali atsilikt. Kadangi Eglutės įžiebimo šventė numatyta gruodžio 8d., seniūnijos darbuotojai nuo savaitės pradžios triūsia miesto gatvėse – skuba kabinti kalėdines žvaigždes, pakabinti girliandas. Miestas po truputį gražėja.

Tiesa, D. Jasevičius prisipažino, kad tiek pinigų, kiek kalėdiniams papuošimams skiria didieji šalies miestai, jie neturi, tad kasmet investuoja po truputį – kur reikia, pakeičia lemputes, atnaujina girliandas. Šiemet nauji papuošimai bus iškabinti Nepriklausomybės gatvėje, mat senosios girliandos jau visai susidėvėjusios. Seniūno teigimu, nors lėšos pasipuošimams dar nėra suskaičiuotos, tačiau jos galėtų sudaryti iki 3 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px