Kelių remontų prioritetai neišvengiamai keisis

Kitą savaitę savivaldybės „Kelių priežiūros plėtros programos lėšų paskirstymo komisija“, kuriai vadovauja Arvydas Šlėderis, ruošiasi išvažiuojamajam posėdžiui po rajono seniūnijas vertinti kelių ir gatvių būklės, kurias ateinančiais metais seniūnai norėtų remontuoti iš Kelių priežiūros plėtros (KPP) programos lėšų.

Komisijos sprendimas rengti išvažiuojamuosius posėdžius su keletu komisijos narių nėra atsitiktinis, nes kiekvienais metais rajono taryba tvirtina KPP programą, nuo kurios konkrečiai priklauso, kiek ir kokių vietinės reikšmės gatvių, kelių rajone bus sutvarkoma ateinančiais metais, kam skiriamas finansavimas, kokie poreikiai yra seniūnijose, kaip skirstomi prioritetai. Nors KPP programa yra sudaroma trejiems metams, tačiau kiekvienais metais seniūnai gali tikslinti ir koreguoti sutvarkomų kelių ir gatvių planus atsižvelgdami į poreikius. Taip pat komisija įvertina jau atliktus rangovų darbus seniūnijose – ar tai, kas buvo padaryta, atitinka realybę ir pinigų kiekį, kuris buvo numatytas tvarkant objektus. Tokią praktiką savivaldybės administracija taiko ne atsitiktinai, o tam, kad užkirstų kelią piktnaudžiavimui kalbant apie lėšų panaudojimą kelių infrastruktūros tvarkymui. Kaip informavo  mero pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius, kitais metais savivaldybė šią programą žada vykdyti laikantis tolygumo principo seniūnijose, o tai reiškia, kad tos seniūnijos, kuriose yra daugiau sutvarkytų bei asfaltuotų kelių ir gatvių (rajone tokios yra trys seniūnijos – Barzdų, Lukšių ir Žvirgždaičių), teks „atsisėsti ant atsarginio suolelio“, nes prioritetai bus seniūnijoms, kuriose kelių infrastruktūra yra išvystyta prasčiausiai.
 
Kaip informavo seniūnų susirinkimo metu rajono meras Edgaras Pilypaitis, nuo 2020 m. rajonui gali tapti sudėtinga įsisavinti Europos Sąjungos lėšas, skirtas kelių ir gatvių remontams per šią programą, todėl, kad jos nebus skiriamos neinventorizuotiems vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tvarkyti, o tokių rajone, pasirodo, turime dar daugiau negu pusę. Paprastai tariant, visi vietinės reikšmės keliai ir gatvės nuo 2020 m. rajone privalės būti teisiškai įforminti ir registruoti, jeigu savivaldybė norės gauti jų tvarkymui finansavimą iš minėtos programos. Rajono meras pripažįsta, kad daug metų rajono savivaldybė skyrė labai mažai lėšų kelių ir gatvių inventorizacijai, o finansavimas daugiau buvo kreipiamas į konkrečių gatvių remontą, todėl šiandien ir yra susidariusi tokia nepageidautina situacija. Kitais metais, užuot konkrečiai remontavus gatves ir kelius, savivaldybei teks mesti didesnį finansavimą į rajono kelių ir gatvių inventorizavimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.