Pažeidimų nenustatė

Trečiadienį savivaldybės administraciją pasiekė Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) raštas, kuriame pažymėta, kad pažeidimų dėl Gelgaudiškio dvaro nenustatyta, ir kol kas jokių sankcijų nepritaikyta. Žinoma, kaip svarsto rajono meras Edgaras Pilypaitis, neaišku, kaip gali būti ateityje, kai teks atsiskaityti už kitus pasiektus rodiklius, bet šiandien naujienos džiuginančios.

„LVPA įvertino Projekto vykdytojo pateiktus dokumentus ir neturi pagrindo teigti, kad nuomininkas yra atrinktas ne viešai ir ne skaidriai. <...> Atsižvelgiant į tai bei tai, kad Projekto vykdytojas pateikė nuomos sutarties kopiją, Europos Sąjungos finansinės paramos naudojimo pažeidimas nenustatytas“, – rašoma rašte.
 
Pažeidimų tyrimas buvo atnaujintas (LVPA pažeidimų tyrimą pradėjo dar 2017 m. gruodį), nes LVPA reikalavo, jog dvaro nuomos sutartis būtų pateikta sausio 20 d., tačiau savivaldybės administracija pateikė tik tarybos patvirtintą sutarties projektą. Kitas numatytas terminas buvo iki vasario 16-osios. Pati Gelgaudiškio dvaro sodybos nuomos sutartis patvirtinta vasario 15 d. ir dvaras 50-čiai metų išnuomotas verslininkams iš Alytaus Giedrei ir Vytautui Aldoniams.

„Už rodiklius turime atsiskaityti dar iki 2020 m. sausio 31 d., kitas etapas baigiasi 2020 m. lapkritį, o už jį galutinai atsiskaityti turėsime 2021 m. sausį. Tada, jei kažkas netiks, ir vėl gali daryti pažeidimų tyrimą, bet jeigu mes įtikinsime, kad rodikliai pasiekti kad ir ne tie, bet veikla vyksta, mes galime irgi gauti tokią pačią lentelę“, – aiškino E. Pilypaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.