Komisijos sprendimu vėl bus įrengta keletas saugumo priemonių

komisija liepa
Nuotr. Rajono savivaldybės Eismo saugumo komisija priėmė sprendimą V. Kudirkos ir Vasario 16 -osios gatvių sankryžoje pašalinti prie pėsčiųjų perėjos augančią liepą, kuri, gyventojų teigimu, trukdo matyti už medžio stovinčius pėsčiuosius, besiruošiančius kirsti gatvę.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Kovo 1 d. posėdžiavusi rajono savivaldybės Eismo saugumo komisija vėl svarstė keletą gyventojų iškeltų klausimų, susijusių su naujų eismo saugumo priemonių įrengimu bei keleto nereikalingų medžių Šakių miesto centre pašalinimu.

Šakių miesto bendrijos „Draugystė“ gyventojai nori, kad jų sodų bendrijos keliuose būtų įrengta eismo saugumo priemonė – ženklas „Gyvenamoji zona“. Šio ženklo gyventojai pageidauja dėl to, kad jis įpareigoja transporto priemonių vairuotojus važiuoti ne didesniu kaip 20 km per valandą greičiu, privilegijos teikiamos pėstiesiems ir dviračių vairuotojams, o automobiliai, anot gyventojų, važiuoja dideliu greičiu ir taip kelia grėsmę pėstiesiems. Ilgai nediskutavusi komisija leido sodo bendrijos gyventojams įsirengti šią saugumo priemonę, o jos įsirengimu turi pasirūpinti patys gyventojai.

Anot komisijos nario Valdo Stankūno, gyventojai kreipėsi į jį, kad Šakių mieste būtų pašalinti medžiai prie šviesoforo ir prie Vasario 16-osios bei V. Kudirkos gatvių sankryžos, nes jie trukdo matyti šviesoforą bei pėsčiuosius, kurie eina iš miesto centrinės turgavietės per čia esančią pėsčiųjų perėją. Komisijos nariai šiuos du klausimus svarstė netgi nuvykę į vietą, nes, anot komisijos pirmininko Arvydo Šlėderio, bet koks medžių šalinimas turi būti pagrįstas ir racionalus bei apgalvotas. Komisija vyko į vietą ir nusprendė, kad šviesoforo bei kitų kelio ženklų matomumui netrukdo šalia augančios liepos ir jų šalinti nereikia. Tačiau liepa, kuri auga prie vienos iš pagrindinių miesto sankryžų (tarp „Gulbelės“ ir turgaus) bus pašalinta. Medis yra senas, sutrūnijęs, taip pat, pasak komisijos narių, liepa trukdo vairuotojams pastebėti per perėją besiruošiančius eiti pėsčiuosius, jeigu atvažiuojama V. Kudirkos gatve nuo miesto centro Kauno pusės link.

Taip pat pavasario pirmą dieną posėdžiavusios Eismo saugumo komisijos nutarimu keisis ir stovėjimo aikštelių, esančių aplink Šakių kultūros namus, ženklo galiojimo laikas. Lig šiol buvo numatyta, kad aplinkui kultūros centrą esančiose aikštelėse draudžiama parkuoti automobilius nuo 20 valandos vakaro, kad nebūtų drumsčiama gyventojų ramybė. Dabar manoma, kad šis laikas netinka, nes kai kurie kultūros centro renginiai baigiasi vėliau, todėl siūloma pakeisti ženklo galiojimo laiką ir drausti aikštelėse parkuotis nuo 24 valandos. Eismo saugumo komisijos nariai tokiam pasiūlymui neprieštaravo.

Diskusijos Eismo saugumo komisijos posėdžio metu kilo dėl masę ribojančio ženklo, kuris įrengtas Valiulių kaime, kai buvo naujai nutiesta asfalto danga. Čia komisijos pirmininkas A. Šlėderis sako, kad masę ribojantis ženklas yra įrengtas prie gyvenvietės, kur prasideda namai, tačiau reikėtų jį perkelti į kelio pradžią, kad eismo dalyviai žinotų, jog toliau nebus galima važiuoti su tam tikru svoriu pakrautomis transporto priemonėmis. Svorį iki aštuonių tonų ribojantį ženklą perkelti į kelio pradžią prašė Šakių seniūnija. Tačiau problema čia kyla ne todėl, kad ženklas stovi ne toje vietoje, o todėl, kad ši problema yra jau sena kaip pats gyvenimas. Ūkininkai, važiuojantys į savo dirbamą žemę, apskritai nenori jokių svorį ribojančių ženklų, o gyventojai pageidauja ramaus gyvenimo ir kokybiškų kelių. Abi suinteresuotos grupės mūsų žemdirbiškame rajone sunkiai randa kompromisą, todėl bet koks veiksmas, kai statomi, keičiami, nuimami kokie nors svorį ribojantys kelio ženklai, susilaukia prieštaringų nuomonių. Anot pirmininko, komisija pasisako už tai, kad ir keliai būtų saugomi, negadinami su per dideliais svoriais važiuojančių transporto priemonių, bet ir ūkininkai patektų į savo laukus. Eismo saugumo komisijos nariai siūlė leisti padidinti svorio ribojimą nuo 8 iki 12 tonų, kad žemdirbiams, vykstantiems į savo laukus, nekiltų problemų ir kad keliu nevažinėtų per didelį svorį vežančios transporto priemonės. Šiam pasiūlymui komisijos nariai pritarė ir nuo šiol prie kelio į Valiulius bus įrengtas kelio ženklas, kuris žymės svorio ribojimą iki 12 tonų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.