Į administracijos vadovus – buvęs užkardos vadas

juskaitis redas
Nuotr. „Būiu komandos dalis. Tai, ką pradėjo dabartinė valdžia, reikia tęsti. Teisinga linkme jie ėjo. Dėl to ir sutikau. Jei mano nuomonė būtų priešinga, nebūčiau ėjęs.“,– sako Redas Juškaitis.


Ketvirtadienį į darbo pabaigą mero kabinete rinkosi būsima valdančioji Šakių rajono savivaldybės tarybos dauguma, kurią sudarys 11 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovų, penki Lietuvos socialdemokratų partijos nariai ir trys visuomeninio komiteto „Už vieningus zanavykus“ atstovai.

Tą patį vakarą savo socialinėje „Facebook“ paskyroje meras Edgaras Pilypaitis paskelbė, kad sutarta, jog vicemero pareigoms tarybai tvirtinti bus teikiama Dariaus Jakavičiaus kandidatūra, administracijos direktoriaus – Dainiaus Grincevičiaus, o jo pavaduotojo – Redo Juškaičio. Beje, būtent ši kandidatūra iki pat ketvirtadienio vakaro ir nebuvo įvardijama. Meras tikino, kad pasirenkant šį žmogų imponavo patikimumas bei patirtis. Jis turi nemažą vadovavimo patirtį, daug metų yra dirbęs valstybės tarnyboje (pasienio apsaugoje dirbo daugiau nei 20 m.). Iki 2011m. kovo 10 d. majoras R. Juškaitis vadovavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardai, prieš tai buvo Rociškių užkardos vadas, tad, kaip pripažino ir pats pretendentas, atsakomybė jam nesvetima ir naujos pareigos negąsdina.

„Būsiu komandos dalis. Bus kompromisas ir dirbsime, ne kad pats sugalvoju ir darau. Tai, ką pradėjo dabartinė valdžia, reikia tęsti. Teisinga linkme jie ėjo. Dėl to ir sutikau. Jei mano nuomonė būtų priešinga, nebūčiau ėjęs“, – tikino R. Juškaitis.

Tiesa, pasak mero, jis nėra TS-LKD narys, bet sąraše buvo, nes senokai yra aktyvus partijos rėmėjas ir esą neatmeta galimybės stoti ir partiją.

Taip pat šią kadenciją vietoj trijų komitetų dirbs keturi. Planuojama atskirti švietimo, kultūros ir sporto nuo sveikatos ir socialinių reikalų (šią kadenciją tai buvo vienas bendras komitetas). Jei niekas nepasikeis, pagal pirminį planą sveikatos bei socialinių reikalų komitetui turėtų vadovauti Martinas Eimutis, švietimo – Bernardinas Petras Vainius, Finansų ir rajono plėtros komiteto pirmininkės pareigos turėtų būti patikėtos Aušrelei Pukinskienei, o Ūkio ir verslo – Vilhelm Haase.
Koalicijos sutartį ketinama pasirašyti balandžio 19 d. po paskutiniojo senosios kadencijos tarybos posėdžio.

Koalicija nusiteikusi darbingai ir ryžtingai dirbti ir pateisinti rajono žmonių išreikštą pasitikėjimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.